CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. oktĂłber 27., szerda 10:59


Tánc - kifulladásig

Tánc - kifulladásig

Mind a 40 vállakozó szellemű pár sikeresen teljesítette a vállalt feladatot a II. Maratoni táncversenyen a hétvégén. A World Dance Tánsport Egyesület és a Sopron Rádió által szervezett viadalnak a Gyermek- és Ifjúsági Központ adott otthont.

A tavalyinál csaknem négyszer annyian keringőztek, rumbáztak, csacsacsáztak és ropták a rock and roll-t a GYIK nagytermének táncparkettjén szombaton. A délelőtt 9-től este 9-ig tartó táncverseny mini maratoni kategóriájában induló gyerekeknek, illetve 30 éven felüli pároknak 3 órát kellett teljesíteniük.

A versenyzők másfél-kétóránként pihenhettek váltakozva 10-15, illetve 20 percet, majd amíg ők felfrissítették magukat, addig a World Dance Táncsport Egyesület táncos produkciókkal szórakoztatta a közönséget. A versenyzők lendülete, vidámsága a nézőket is magával ragadta, közülük is többen csatlakoztak a táncolókhoz. A szakértő bíráló bizottság szerint az idei mezőny felkészültebb volt a tavalyinál.

A zsűri a tánctudás, a párok összeszokottsága, ötletessége és kisugárzása alapján választotta ki a legjobbakat a versenyzők közül. A mini maraton kategória ide győztese dr. Mohos Attila és felesége lett, a legjobb “12 órázónak” pedig idén is a Schmidt András – Dreska Edina páros bizonyult, így a ezúttal is ők vihették haza a vándorkupát. A verseny színes táncgálával zárult.

Tóth Anita Lilla

Hajdú Balázs fotóriportja