CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. oktĂłber 27., szerda 18:00


,,Beváltatlan kormányígéretekről' a Fidelitas

Ígéretek földje' - politikai plakátkiállítás

,,Ígéretek földje" - politikai plakátkiállítás

Pongrácz Nóra, a Fidelitas alelnöke, Schlosser András, a Fidelitas soproni csoportjának elnöke sajtótájékoztatót tartott Sopronban a Deák tér Mátyás király utca kereszteződésében felállított politikai plakátkiállítás alkalmával.
Elmondták: 2004. május 31-én Budapesten a Vörösmarty téren megrendezett hasonló kiállítást akkor betiltották, annak ellenére, hogy a Fidelitas rendelkezett a Fővárosi Közterülethasznosító Társulás vezetőjének jóváhagyásával.

,,Mi reménykedünk abban, hogy Sopronban ilyen incidensre nem fog sor kerülni, hiszen Kalmár István, polgármestert helyettesítő szocialista alpolgármester írta alá engedélyünket." - mondta Pongrácz Nóra.
A hétvégéig látható kiállítás okát az adja, hogy a Fidelitsa szerint: ,,a leköszönő Medgyessy-kormány stratégiáját követve – úgy tűnik - a Gyurcsány-kormány is a beváltatlan ígéretek kormánya lett alig több, mint egy hónap alatt." -véli a Fidelitas.
A plakátok bemutatják az ,,öregecskedő feleséget" , görbe tükröt állítanak több népszerűtlen kormányintézkedés elé.

A Fidelitas rámutatott: a szocialista kormánynak 185 ígérete hiányzik a 2002. tavaszán meghirdetett „Egyetértésben a nemzettel” című szocialista programhoz képest a jelenlegi kormány terveiből. ,,Az új miniszterelnök már nem egyetértésben, hanem félreértésben van a nemzettel." - vélte Fidelitas.
(cyberpress)