CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. oktĂłber 27., szerda 18:17


El a kezekkel a Deák tértől!- hangzik az MSZP felszólítása *** ,, A tények makacs dolgok ' - állítja a szervező, a Fidelitas

Nyilatkozat-háború a Deák téri plakátkiállítás kapcsán

Nyilatkozat-háború a Deák téri plakátkiállítás kapcsán

El a kezekkel a Deák tértől! címmel Széplaki Tamásnak, az MSZP soproni elnökségi tagja közleményben tiltakozik a kiállítás ellen.

,,A Deák téren kedden nyíló, Fidesz által szervezett plakátkiállítás megmutatja az MSZP és a Fidesz közötti alapvető különbséget. Míg Kránitz László, az MSZP egyéni képviselőjelöltje azért küzd, hogy a Deák tér a város és az ország ékessége legyen, addig az ellenzék arra használja fel a teret, hogy negatív kampányt folytasson a Kormány és a város vezetése ellen.

Széplaki Tamás, az MSZP soproni szervezetének elnökségi tagja elmondta, hogy a Deák térre szervezett plakátkiállítás ismét felfedte a Fidesz valódi kampánystratégiáját. Az ellenzéki párt – amellett, hogy törvénytelen eszközökkel igyekezett megakadályozni az esélyes szocialista jelölt indulását – nem először nyúlt a gyűlöletkeltés eszközeihez az időközi választási kampány során. Míg azonban korábban a város megbecsült polgármestere ellen intéztek támadást hamis vádakkal teli szórólapokon, addig a jelenlegi akció a Kormány eredményei ellen irányul.

Az MSZP szerint a Deák tér a soproniak büszkesége, és nem a politikai csatározások és méltatlan vádaskodások színtere. Felszólítjuk a Fidesz országos vezetését, hogy hagyjon fel Sopronban a példátlanul negatív kampánnyal. A soproni választás tétje Sopron jövője, s a kampánynak a választási programokról kell szólni. Sajnálatos, hogy eddig a Fidesz jelöltje nem mutatta be programját, de erre lehetősége lesz a Kránitz László által kezdeményezett választási vitában. A választókat nem lehet félrevezetni, a soproniak arra fognak szavazni, akinek reális programja van, és az a város fejlődését szolgálja – állítja Széplaki Tamás.






A tények makacs dolgok - hangzik a A soproni Fidelitas közleménye

Széplaki Tamás átvette Kránitz László helyét. Az MSZP soproni elnökségi tagjaként adott ki közleményt a nagycenki vállalkozó. Láthatóan az MSZP kihátrált Kránitz László mögül, látván, hogy már a soproniak sem támogatják a képviselőt. A minap Hiller István sem állt ki mellette, amikor a Kulturális Főváros cím elnyerésének támogatásával megerősíthette volna Kránitz László képviselőt.
Inkább a tényeket semmibe véve vádaskodnak a Fidesz jelöltjével szemben. A Fidelitas által rendezett Deák téri plakátkiállítás csupán szembesíti az ígérgetőket a valóssággal. Tagadhatatlan ugyanis a Gyurcsány villa titka, az asszonyok megsértése, a nagy jólét hazugsága, az energiaárak emelése, az idősek megélhetésének nehezebbé válása.
A tények makacs dolgok. Nem könnyű ezzel szembesülniük a szocialistáknak. Megértjük megdöbbenésüket, de kérjük, ők is értsék meg az embereket. Nem vádaskodni kellene, hanem dolgozni. Nem ígérgetni, hanem teljesíteni. A Fidelitas ezt teszi Sopronban is, másutt is - állítja a Fidelitas.