CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. oktĂłber 27., szerda 19:04


Dán gazdasági delegáció látogat megyénkbe - Pályázati koordinációs értekezlet

Hírek a megyéből

Dán gazdasági delegáció látogat megyénkbe

Győr-Moson-Sopron testvérmegyéje, a dániai Aarhus Megye Önkormányzatának 13 fős gazdasági delegációja látogat október 28-29. között a megyébe.

A delegáció tagjait október 28-án, csütörtökön délelőtt 9.00 órakor Szabó Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke fogadja Győrött, a Megyeházán, majd „A megyei területfejlesztés aktuális problémái és kilátásai” , illetve „A megyei területfejlesztés gazdasági szempontjai” címmel hallgathatnak meg előadást a vendégek.

11 órától a Győri Ipari Parkba látogatnak, ahol az általános ismertetőn túl a Borsodi Műhely Kft munkájába nyerhetnek bepillantást. Az ebédet követően a Győr-Gönyű Kikötő Rt-nél tesznek látogatást. A csütörtöki program győri városnézéssel zárul. A delegáció péntek reggel Budapestre indul, ahol a Dán Nagykövetségre, majd a Parlamentbe látogatnak.

A két megye együttműködése több mint tíz évre nyúlik vissza, az idő próbáját kiállta és jelenleg is folyik. A közelmúltban – október 20-án - dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke személyesen nyitotta meg az Aarhusi Egyetemen a Pán Európai Piknik Alapítvány Áttörés c. kiállítását, amely az 1989 augusztusi eseményeknek állít képi emléket.
P.Z.



Pályázati koordinációs értekezlet

Pályázati koordinációs értekezletet tartottak a megújult Eszterházy kastélyban 2004. október 27-én a Fertő-táj Világörökség területén érintett önkormányzatok, állami szervezetek.
A találkozót Győr-Moson- Sopron megyei önkormányzat alelnöke Ivanics Ferenc és főépítész asszonya, Tétényi Éva, vezette. A témák között szó esett pályázatok egyeztetéséről, a világörökség zónáinak pontos lehatárolásáról, a világörökségi kastélyok jövőjéről.

Az egyeztetésen részt vettek a VÁTI KHT, a Fertő-Hanság Nemzeti Park, a MÁG és a világörökségi önkormányzatok képviselői.
A megbeszélésen jelen volt herceg Esterházy Antal is.