CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. október 29., péntek 23:19


November 5-én minden jelölt közös vitához ül - MSZP és FIDESZ -reagálások

Képviselőjelöltek vitája

Képviselőjelöltek vitája
November 5-én minden jelölt közös vitához ül

Egyeztető tárgyalást folytattak ma a soproni országgyűlési választásban résztvevő pártok képviselői. Megállapodtak abban, hogy a hét jelölt közös, nyilvános vitán vesz részt november 5-én 18.00 órakor.

Ezt követően külön egyeztetést tartott az MSZP és a Fidesz egy esetleges külön MSZP-Fidesz jelölti vitáról is.
A megállapodást követően az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje közzétett sajatónyilatkozatában sajnálatát fejezte ki, hogy ,,az ellenzéki párt jelöltje (...) a választások első fordulója előtt nem kívánja ütköztetni álláspontját" az ő programjával.
Kránitz László ezt úgy értékelte, hogy ,,jelölttársa nem fogadta el az én felkérését."

Firtl Mátyás, a Fidesz képviselőjelöltje úgy fogalmazott: ő maga és a Fidesz elfogadta az MSZP vitára való kihívását. ,,A demokratikus elvek érvényesítése megköveteli, hogy minden jelölt egyenrangú feltételek között vehessen részt a vitában, a programokról szóló párbeszédben." - mondta Fidesz jelöltje, aki hozzátette: A Fidesz abban érdekelt, hogy egy független médium által lefolytatott vitára kerüljön sor, amire a Corvinus Rádió elfogadta a felkérést.
Firtl Mátyás hozzátette: november 14-ei eredmény függvényében az első és a második helyezett lefolytathat egy újabb a párbeszédet, ami további egyeztetés tárgya lehet.
(cyberpress)