CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Borváros

2004. oktĂłber 30., szombat 15:04


Ausztriai szakemberek látogatása a Soproni borvidéken

Ausztriai szakemberek látogatása a Soproni borvidéken

2004. október 25-én a Bormarketing Műhely Kht. és az Osztrák Borakadémia közös szervezésében 130, az osztrák borágazatban oktató tanár ismerhette meg Sopront, mint a Kékfrankos fővárosát.

    A rendezvény az Ausztriában hagyományosan 2004. október 23-26. között megrendezésre kerülő „IX. Boroktatók Kongresszusához” kötődött. Ennek keretén belül a kongresszus résztvevői – 130 fő oktató– egy napot Sopronban töltöttek és ismerkedtek a borvidékkel, borainkkal, a várossal. A pincelátogatás és városnézés mellett (két pincészet megtekintésére nyílik lehetőség) a termelők a Konferencia Központ Liszt termében mutatkoztak be a közönségnek.   A rendezvény vacsorával zárult.
    A rendezvény marketing szempontból kiemelkedő a Soproni borvidék számára, hiszen a résztvevők, boroktatók, akik által a borvidék jó híre továbbadódik, multiplikálódik.
    Az osztrák boroktatókat a Soproni borvidék gazdái látták vendégül. A rendezvény támogatói Sopron Megyei Jogú Város, Magyar Turizmus Rt. Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatósága, a Kisalföld Volán, Liszt Ferenc Konferencia Központ és a  Bormarketing Műhely Kht.
    A szervezők ezúton is köszönetüket fejezik ki a soproni gazdáknak a rendezvényen való részvételért.

(Bormarketing Műhely Kht Soproni Borvidék Hírlevele)