CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. november 02., kedd 19:16


Sopron csatlakozik 'eMagyarországhoz'- Hasznos továbbképzés az erdőről

Hírek, események

Sopron csatlakozik "eMagyarországhoz"
A soproni egyetem is bekapcsolódik az eMagyarország programba.
A Nyugat-Magyarországi Egyetem eMagyarország Klubját Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter nyitja meg november 4-én, 16 órakor. A klub elsősorban a Nyugat-Magyarországi Egyetem polgárainak (oktatók, dolgozók és hallgatók) ad lehetőséget, hogy az informatika iránt érdeklődjenek, kihasználják az információs társadalom adta lehetőségeket, és a klub által szervezett programokon részt vehessenek. Az eMagyarország Klub-programról részletesebb információk olvashatók a http://ifjusag.emagyarorszag.hu/klubok.html honlapon.

Hasznos továbbképzés az erdőről
Véget ért a Nyugat-Magyarországi Egyetem "Környezetünk az erdő" című tanfolyama Pakson. Az atomerőműnek köszönhetően számos paksi és környékbeli óvónő, tanítónő szerezhetett itt hasznos tudást.

A paksi atomerőmű finanszírozásában továbbképzésen vehettek részt a paksi és környékbeli településeken élő óvónők és tanítónők.
A tanfolyam szakmai hátterét a Nyugat-Magyarországi Egyetem biztosította annak az együttműködésnek a keretében, mely az intézmény és az atomerőmű között létrejött.
A "Környezetünk az erdő" pedagógus-továbbképzés hatvan akkreditált pontot jelentett a résztvevőknek, akiknek nem kellett elutazniuk Sopronba, hanem lakóhelyükön tanulhattak.
A tanfolyam speciális erdő-pedagógiai program, mely során az erdőről, az erdőgazdálkodásról tanultak, kézműves foglalkozásokon vettek részt a hallgatók. Az előadásokat az Energetikai Szakközépiskolában tartották, de jártak Pécsett vadlesen, kirándultak a Gemenci erdőben és Cseresznyésben.
(forrás: Paks Press)
(Educatio Press)