CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. november 04., csütörtök 21:33


Kránitz László (MSZP) a novemberi nyugdíjemelésekről

Több pénzt a nyugdíjasoknak

Több pénzt a nyugdíjasoknak
Kránitz László a novemberi nyugdíjemelésekről

November 1-től három intézkedés folytán több pénzt kapnak az idősek. Ez Sopronban közel tizenkétezer ember érint - erről Kránitz László országgyűlési képviselő számolt be mai sajtótájékoztatóján.

Egy százalékkal nő az átlagos nyugdíj januárig visszamenőleg, az özvegyi nyugdíjak 5 százalékkal emelkednek, és az 54. heti nyugdíj kifizetését is megkezdik - mondta a politikus, aki hozzátette: az emelés visszamenőlegesen folyósítják, ami azt jelenti, hogy átlagosan a nyugdíjasok 6000 forint ellátásban részesülnek. A szociális ellátások alacsonyabb összegűek, így a visszamenőleges összeg 2500 forintnál kevesebb nem lehet. A másik novemberi intézkedés a 25 százalékos özvegyi nyugdíjaknak 30 százalékra történő fölemelése, ez átlagosan nyugdíjasonként 2800 forintot jelent.
A harmadik intézkedés november hónapban a 2004. évi 13. havi nyugdíj második részletének a kifizetése. Ez átlagosan nyugdíjasonként 14-15 ezer forintot jelent. A folyósítás egy utalványon történik, amelyen külön feltüntetik azt, hogy melyik összeget milyen címen utalják.
(cyberpress)