CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. november 04., csütörtök 22:27


A független jelöltet támogatják a Zöld Demokraták

Dr. Friedl László Mihály: ,Sopron legyen régióközpont'

,Dr. Friedl László Mihály: ,,Sopron legyen régióközpont"
A független jelöltet támogatják a Zöld Demokraták

Dr. Friedl László Mihály független jelöltet a Zöld Demokraták támogatják a soproni időközi országgyűlési képviselői választáson - jelentették be mai közös sajtótájékoztatójukon a jelölt és a párt megjelent képviselői.

Dr. Friedl László Mihály elmondta: a műszaki tudományok kandidátusaként továbbra is függetlenként kíván dolgozni. A Zöldek alapelvei – tiszta levegőt, tiszta földet, tiszta vizet, tiszta közéletet! – mindenki számára meghatározó kell hogy legyen - mondta a képviselőjelölt, akinek céljai között szerepel a város és a környező települések fejlődésének elősegítése, céltudatos, hosszú távra szóló projektek kidolgozása, az alternatív, környezetbarát energiák hasznosításának elősegítése, az életkörülmények jobbá tétele, a természet védelme, az úthálózat kiépítése és rendbehozatala, a kulturális és oktatási intézmények adta lehetőségek kihasználása.
- Csak megfelelő fejlesztéssel lehet hosszútávon az életkörülményeket javítani - fejtette ki a független jelölt, aki, mint elmondta: végzettségével, szaktudásával az életszínvonal javításáért szeretne dolgozni.

- Nem pusztán környezetünket szeretném formálni, hanem otthonunkat, mindennapi életünket. Meggyőződésem, hogy a modern kor elvárásainak megfelelő fejlesztések megvalósítása, csak a környezet megóvásával összhangban lehetséges. Szükséges lenne végre a körzet távlati, integrált, stratégiai fejlesztésének szakszerű kidolgozása. Az energiahordozók bővítése, a alternatív energia hasznosítása sürgős feladat. Felül kell vizsgálni a gazdaságtalan, drága energiahordozók hosszú távú használatát, meg kell határozni a körzet szerkezeti felépítését - fejtette ki Dr. Friedl László Mihály, aki szólt arról, hogy az ipari parkok fejlesztését csak központosított keretek között lehet megfelelően irányítani. A körzet hosszú távú fejlődése érdekében ki kell alakítani egy megfelelő, európai szintű üdülő övezetet, ahol az idegenforgalom érdekében megfelelő fejlesztéseket kell végre hajtani.

A sajtótájékoztatón többek között résztvett Droppa György pártelnök, aki kifejtette Friedl László Mihály a legképzettebb az induló jelöltek között, akit ajánlott a soproniak figyelmébe.
T.É.