CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. november 08., hétfő 08:24


Orbán: A népszavazás a demokrácia próbája lesz

Orbán Viktor részvételével tartott nagygyűlést a Fidesz Sopronban

Orbán Viktor részvételével tartott nagygyűlést a Fidesz Sopronban
Orbán: A népszavazás a demokrácia próbája lesz

Szájer József európai parlamenti képviselő, ,,a város, a megye és a régió európai parlamenti képviselőjeként" köszöntötte az ezres nagyságrendű összegyűlt hallgatóságot, akik közül legalább százan a Vas' Villa előtti téren kivetítőn kísérték figyelemmel a nagygyűlést.

- Lélekben a jövőben is az önök képviselője leszek - jelentette ki Szájer József, aki megígérte mindent megtesz szülővárosáért az Európai Parlamentben is.

Szájer József bejelentette: ezen a héten a jövő évi költségvetési tervezet vitájához a Fidesz mintegy ötmilliárd forint értékű, Sopron számára fontos területeket érintő módosító indítványt nyújtott be.


A költségvetési tételek, többek között, a Tűztorony felújítására, a Szent Mihály templom felújítására, egy tehermentesítő út építésére vonatkoznak.

Szájer József emlékeztetett arra, hogy ezeket a módosító indítványokat tavaly is benyújtotta, és akkor mindössze 10-12 szavazat hiányzott ahhoz, hogy a javaslatokat az országgyűlés elfogadja. Akkor Kránitz lászló MSZP-s képviselőt kérte meg arra, hogy hozzon szavazatokat az MSZP részéről Sopron érdekében. Ezt akkor Kránitznak nem sikerült elérni.
Amint tavaly idén is arra kéri Szájer József szocialista képviselőtársát, hogy támogassa a Sopron érdekét szolgáló módosító indítványokat, és hozza magával a pártja szavazatait is, azért, hogy a beruházásokra szükséges forrásokhoz Sopron hozzájuthasson.

Szájer József arra is kérte a szocialista képviselőt, hogy a Firtl Mátyás által kezdeményezett Európa Kulturális Fővárosa 2010 cím elnyerésének pályázatához is szerezzen támogatókat.
Firtl Mátyás mögött áll a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség, két európai parlamenti képviselő, a megyei közgyűlés, a Kereszténydemokrata Néppárt, és mindazok, akik őt az elmúlt időszakban megismerték.
Firtl Mátyás a legalkalmasabb jelölt az országgyűlési képviselői posztra - ajánlotta a jelöltet Szájer József az egybegyűlteknek.

Legyen Sopron Főváros!

Firtl Mátyás a programját ismertetve kifejtette: ,,Sopron Főváros, a régió fővárosa, az ősi Vármegye fővárosa a határok nélküli Európában.

,,Én dolgozni szeretnék. Megyénk több képviselője segíti munkámat, közvetlen munkatársamnak tudhatom Sopron két európai parlamenti képviselőjét, Szájer Józsefet és Járóka Líviát. Magyar-Osztrák kapcsolataimmal, eurégiós munkámmal segíteni tudom városom és a környező települések - Ágfalva, Fertőrákos, Harka, Kópháza - fejlődését - mondta Firtl Mátyás, hozzátéve:
,,Mindnyájan tudjuk azt, és ezt biztosan tudjuk, hogy csak a hitét vesztett embert lehet legyőzni.
Életem során törekedtem arra, hogy keresztény emberként éljek és ezt az értékrendet követte családom, gyermekeim. Hiszem, hogy a lélekkel végzett munka, az ember maga.
Szándékaim szerint a jó és az igazság oldalát, a keresztény értékeket képviselem a politikában. Úgy vélem, máskép nem lehet politizálni, csak hittel, meggyőződéssel, elkötelezettséggel. Hiszen, hogy a képviselői feladat nem más, mint egy szolgálat."

Orbán: A népszavazás a demokrácia próbája lesz

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke arra bíztatta a megjelenteket, hogy a november 14-ei időközi országgyűlési képviselőválasztáson szavazzanak Firtl Mátyásra, a Fidesz jelöltjére, a decemberi népszavazáson pedig voksoljanak a kórházprivatizáció ellen és a kettős állampolgárság mellett.

– Novemberben és decemberben arról döntünk, hogy szükség van-e a magyar demokráciához választópolgárokra – mondta a Fidesz elnöke, hangsúlyozva: Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt senki nem választotta meg, a kormányprogramról senki nem szavazott. – Olyan demokráciában élünk, ahol ránk semmi szükség – tette hozzá a volt miniszterelnök, aki úgy vélte: a közelgő választás és a népszavazás a demokrácia próbája lesz.
(cyberpress)