CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2004. november 09., kedd 17:25


Nemzetközi vizeken a Fradi

Focinapló - 2004. Október

Focinapló - 2004. Október

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

október 6. Elkészült az új lebonyolítású UEFA-kupa csoportkörének sorsolása, melyben idén kisebb meglepetésre a Ferencváros is érdekelt. A budapesti zöld-fehérek nehéz, még ha nem is teljesen reménytelen feladat előtt állnak. Az ellenfelek a svájci Basel, a német Schalke 04, a holland Feyenoord Rotterdam és a skót Hearts csapata lesznek. Az első játéknapon a Ferencváros egyből szabadnaposként kezd.

október 9. Ismét beigazolódott, hogy bármennyire is optimista nép a magyar, a labdarúgásban nincsenek csodák. Az ékes sajtónyilatkozatok alapján egy pontért Svédországba utazó magyar válogatottat az újabb selejtező mérkőzésen a skandináv válogatott sima, szinte megalázó 3:0-val intézte el.

október 13. Némileg megnyugodtak a kedélyek Portugália futballfrontján, miután a csapat előzőleg komoly csalódást okozott a szurkolóknak azzal, hogy csak 2:2-t tudott elérni Liechtenstein ellenében. Egy héttel később azonban sikerült helyreállítani a rendet, mikor is hazai pályán 7:1-re kiütötték az orosz nemzeti tizenegyet.

október 20. Rangadókat rendeztek az európai kupákban. A Valencia hazai pályán kínos vereséget szenvedett (1:5) az egyre jobb formába kerülő Internazionale ellen, a csúcsrangadón a Milan 1:0-ra legyőzte a Barcelonát, míg a másik ágon a Juventus szintén 1:0-ra verte a Bayern Münchent.

október 24. Csúcsrangadókat játszottak az európai topligákban is. Az eredmények: Milan : Inter 0:0; Rapid Wien : Austria Wien 1:1; Sparta Praha : Slavia Praha 2:0, Partizan Beograd : Crvena Zvezda 0:0, míg Angliában a Manchester United megszakította az Arsenal közel 50 mérkőzésen keresztül tartó veretlenségi szériáját (2:0).