CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. november 09., kedd 22:26


A Magyarok Világszövetsége és az ,,igen' mellett a népszavazásban

Jobbik: Kirkovits a megyei választmány elnöke

Jobbik: Kirkovits a megyei választmány elnöke

Megalakult a Jobbik Magyarországért Mozgalom Győr-Moson-Sopron megyei választmánya. Ezt sajtótájékoztatón jelentette be Nagy Ervin, országos választmányi elnök és Kirkovits Balázs a párt országgyűlési képviselőjelöltje.

A november 8-i alakuló ülésen a megyei választmány elnökévé Kirkovits Balázst választották. A megyei választmány az ötödik a sorban a Jobbik egy éves megalakulása óta - mondta Nagy Ervin, aki kifejtette: a Jobbik fontosnak tartja a lokálpatriotizmust, abban az értelemben, hogy az országos hatású gondok helyben hogyan jelentkeznek. Az országos választmányi elnök azt is hangsúlyozta, hogy a megyei választmány megalakulása, akárcsak az ajánlócédulák összegyűjtése azt is bizonyítja, hogy a Jobbiknak társadalmi támogatottsága van.

Kirkovits Balázs kifejtette: a Jobbik kiáll a Magyarok Világszövetsége mellett, és az ,,igen" mellett kampányol a kettős állampolgárságról szóló népszavazásban. A népszavazási kampányban a Jobbik, többek között, 150 ezer szórólap kihordását vállalta, és úgy véli, hogy a népszavazás eredménye jelentős ,,lélektani hatással" lesz a nemzetre.

(cyberpress)