CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. november 10., szerda 22:40


Borbély József, az MDF helyi szervezetének elnöke és Nagy Tamás az MDF képviselőjelöltjének közös sajtótájékoztatója

Az MDF a kettős állampolgárság mellett

Az MDF a kettős állampolgárság mellett

Borbély József, az MDF helyi szervezetének elnöke és Nagy Tamás az MDF országgyűlési képviselőjelöltje közös sajtótájékoztatón kampányolt a határon túli magyarok kettős állampolgársága ügyében kiírt népszavazáson való részvétel, és az ,,igen" mellett.

Nagy Tamás szégyennek nevezte, hogy 15 évvel a rendszerváltás után a határon túli magyarok sorsának kérdését anyagi érdekekkel hozzák összefüggésbe, akkor, amikor a külpolitikai esély végre adott arra, hogy az anyaország segítse az önakaratukon határon kívül rekedteket. Számos példát – izraelit, németet, horvátot, szlovákot – felsorolva mutatott rá, hogy minden nemzet megbecsüli a határain kívül élő nemzettagjait, és hogy, a határon túlról nem segélyre szorulók érkeznek, hanem olyanok, akik dolgoznak a magyar gazdaság javára, vagy akár a magyar munkaerőnek munkalehetőséget teremtenek.
Borbély József a népszavazás kimenetelét latolgatva rámutatott az MDF-nek volt egy, a könnyített állampolgárságot célzó, beadott törvényjavaslata, amely hatékonyabban kezelte volna a kérdést.
(cyberpress)