CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. november 15., hétfő 19:45


A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat is támogatja a nemes, karitatív tevékenységet, melyet a gyermekvédelmi szervezet csaknem 60 éve végez.

Karácsonyi üdvözlőlapok – nemes célokat támogatva

Karácsonyi üdvözlőlapok – nemes célokat támogatva

Sokéves hagyomány folytatásaként tegnap Budapesten jótékonysági vásárt rendeztek a UNICEF karácsonyi ajándékaiból, melynek bevétele természetesen most is humanitárius célt szolgál. A rendezvényen részt vett dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, aki 2002-től tagja a UNICEF Magyar Nemzeti Bizottsága elnökségének. A jótékonysági vásáron Szakács Imre Halász Judittal, a UNICEF Magyar Bizottságának jószolgálati nagykövetével együtt népszerűsítette a nemzetközi szervezetet és annak karácsonyi kollekcióját.

2001 októberében dr. Szakács Imre a Magyar Kormány képviseletében részt vett az ENSZ rendkívüli közgyűlésén, ahol a gyermekek helyzetéről szóló 10 éves program elfogadása kapcsán fel is szólalt. Ott elmondott gondolatai alapján kapott hónapokkal később felkérést a UNICEF Magyar Nemzeti Bizottsága elnökségében való részvételre, melynek természetesen örömmel tett eleget akkor, és tesz eleget ma is.

A UNICEF Magyar Nemzeti Bizottsága társadalmi szervezetként működik, állami támogatást minimális összegben kap – tavaly 4 ezer dollárt, idén ennél valamivel magasabb összeget – így tevékenységét saját kezdeményezésekből befolyó, illetve a UNICEF ajánlásai szerint bevételekből finanszírozza.

Ennek egyik eleme, a karácsonyi ünnepek közeledtével a UNICEF karácsonyi üdvözlőlapok értékesítése. Minden eladott képeslap után befolyt bevétel fele gyermek programok finanszírozását szolgálja. Ebből támogatja a magyarországi halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek segélyezését, a gyermekek szembeni erőszak ellen felhívó programokat, de jutott a dél-szláv válság idején árván marad gyermekek vagy a szudáni menekült táborok árván maradt gyermekei megsegítésére is bevételeiből.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat - dr. Szakács Imre kezdeményezésére - az idei évben hivatalos karácsonyi üdvözleteit UNICEF képeslapokon küldi, ezzel is támogatva a szervezet munkáját és azt a nemes, karitatív tevékenységet, melyet a gyermekvédelmi szervezet csaknem 60 éve a bántalmazott, éhező, árván a világban kallódó gyermekek érdekében a világ 161 országban tesz.

Ponty Zita