CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. november 20., szombat 00:34


Adventi eseménysorozat és jótékony koszorú-kiállítás

,,Békesség a földön a jóakaratú embereknek!'

,,Békesség a földön a jóakaratú embereknek!"
Adventi eseménysorozat és jótékony koszorú-kiállítás

A Perkovátz-Ház Baráti Köre, a soproni Német Kultúrklub Egyesülettel, a helyi Horvát Kulturális Egyesülettel és a felsőpulyai Magyar Kulturális Egyesülettel együtt adventi koszorú-kiállítást szervez jótékonysági céllal.

,,Ebben az évben a szeretet tiszta fényei sugározzák szét a szeretetet a határainkon túlra, az ott élő magyaroknak és a velük együtt élőknek" - hangzott el a Pekovátz-Házban a tegnap, ahol a szervezők közösen mondták el, hogy az idei adventben a baráti kör a lakosság hozzájárulásaiból egy nagy méretű adventi koszorú felállítását tervezi a soproni Széchenyi téren. A Széchenyi István szobránál elhelyezett koszorún kívül a szülőföldünk osztrák oldalán fekvő városok közül Kismartonba, Rusztra, Nagymartonba és Felsőpulyára is eljuttat majd egy-egy, az összetartozást jelképező koszorút a kör.

A baráti kör azt is szeretné, ha kezdeményezését minél több magyarországi város követné; a felhíváshoz csatlakozott Rotary Club Sopron, a Rotary Club Pannónia, a soproni Lion's Club, a Soroptimist Club, a Kitaibel Asztaltársaság, valamint a soproni Helytörténészek Baráti Köre.

Az adventi koszorú-kiállítás része a november 28-án kezdődő adventi ünnepségsorozatnak, amelyet a Perkovátz-Ház 80. születésnapján a baráti kör vasárnaponként rendez rangos előadóművészek, neves egyházi személyiségek részvételével.

Az adventi koszorú-kiállítás felhívása és a Perkovátz-Ház Baráti köre adventi programsorozatát olvasóink Programajánlónkban találják meg.