CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. november 23., kedd 21:18


Szájer, Járóka, Schmitt az EP-ben is támogatják

A Fidesz támogatja Sopron Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerését

A Fidesz támogatja Sopron Európa Kulturális Fővárosa 2010 cím elnyerését
Firtl Mátyás az Európai Parlament soproni politikusainak és a megyei közgyűlés támogatását is hozza

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség önkormányzati és parlamenti frakciója is támogatja, hogy Sopron elnyerje az Európa Kulturális Fővárosa 2010 címet – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Firtl Mátyás képviselőjelölt.

A Fidesz-MPSZ önkormányzati frakciója támogatja, hogy Sopron benyújtsa pályázatát az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerésére – mondotta Firtl Mátyás.
– Abban az esetben, ha a város elküldi pályázatát, akkor számíthat a Fidesz parlamenti frakciójának támogatására is mondta a képviselőjelölt, aki hozzátette: Ez azért is fontos, mert a cím elnyerésének költségvetési vonzata is lesz a következő években.

A pályázat azonban nemcsak idehaza számíthat pártfogásra, uniós képviselőink, Schmitt Pál, Járóka Lívia és Szájer József is mindent megtesznek azért, hogy a cím birtokosa 2010-ben Sopron lehessen.

Ehhez azonban az is kell – tette hozzá – , hogy a szocialisták megnyerjék az ügynek Hiller István kulturális minisztert és Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt. Abban az esetben, ha így lesz, akkor a város sikerrel pályázhat és megvalósíthatja elképzeléseit.
A képviselőjelölt szerint a cím elnyerése nem önmagáért fontos, hanem azért, mert a fejlesztések révén Sopron visszanyerheti korábbi régióközponti szerepét.

Firtl Mátyás azt is elmondta, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés, illetve a különböző regionális szervezetek kiadják a pályázathoz szükséges támogatói nyilatkozatokat.

(cyberpress)