CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. november 24., szerda 00:13


2005. évi költségvetési koncepciójáról kell dönteniük a testület tagjainak- Duray Miklós Győrben

November 26-án ülésezik a megyei képviselő-testület

November 26-án ülésezik a megyei képviselő-testület
A megyei képviselőtestület november 26-án ül össze ismét, a szokott helyen és időben (Győr, Megyeháza, díszterem, 9.00 óra).
Az ülés napirendjén a tervezet szerint 23 előterjesztés szerepel.
Az egyik legfontosabb témaként a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési koncepciójáról kell dönteniük a testület tagjainak, mely alapján a törvényben meghatározott határidőn belül készül el és kerül a testület elé végső döntésre a 2005. évi költségvetési rendelet-tervezet. Tájékoztató kerül a képviselők asztalára a megyei önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának háromnegyed éves helyzetéről, illetve beszámoló a megyei közgyűlés által alapított alapítványos, közalapítványok munkájáról. Zárt ülésen döntenek az „Idősbarát Önkormányzat” Elismerő Cím idei díjazottjáról, a Győr-Pér Repülőtér Kft. törzstőke emeléséről. A megyei közgyűlés – felterjesztési jogával élve – a szigetközi ivóvízbázis védelmével és a Fertő-tó vízpótlás kérdésével kapcsolatban közgyűlési felterjesztéssel fordul az illetékes szakminiszterekhez.
A 23 előterjesztésből várhatóan 3 témát tárgyalnak a képviselők zárt ajtók mögött. A megyei fenntartású intézmények közül ezúttal a Győr-Moson-Sopron Megyei Sportigazgatóság igazgatója számol be az intézmény tevékenységéről, az intézményi érdekvédelem helyzetéről.

Az ülés napirendi pontjai megtalálhatók a www.gymsmo.hu honlapon a „Közgyűlés/Közgyűlés ülései” címszó alatt.



Duray Miklós Győrben
A megyei közgyűlés november 26-i ülésén külön napirendként foglalkozik a „Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat külkapcsolatai és fejlesztésének lehetőségei” című témával. A Magyar Koalíció Pártja ügyvezető alelnöke csütörtökön találkozik Szakács Imrével.

A meglévő nemzetközi kapcsolatok keretében régóta eredményes együttműködés zajlik szlovák partnerekkel. Ezen együttműködés további elmélyítése céljából Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke munkamegbeszélésre hívta Duray Miklóst, a Magyar Koalíció Pártja ügyvezető alelnökét, aki a meghívásnak ezen a héten csütörtökön tesz eleget. A találkozónak külön aktualitást ad a december 5-i népszavazás, illetve annak egyik kérdése, a kettős állampolgárság témája.

Ponty Zita