CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. november 24., szerda 21:11


A látszatát is el akarja kerülni annak, hogy választási csalást követett volna el.

Kránitz László László visszalép

Kránitz László László visszalép

Visszalép Kránitz László a soproni időközi parlamenti választás második fordulójában. Az MSZP képviselőjelöltje ezt ma sajtótájékoztatón jelentette be. Azok után döntött így, hogy november 20-án Ágfalván vásárlási utalványokat osztott ki egy idősek napi rendezvényen. Kránitz hangsúlyozta: a rendezvényt a helyi önkormányzat szervezte, azon ő országgyűlési képviselőként volt jelen. Hozzátette: a látszatát is el akarja kerülni annak, hogy választási csalást követett volna el, ezért nem kíván a választás második fordulójában indulni.

A képviselőjelölt 137 darab utalványt és fényképével ellátott naptárat adott át a nyugdíjasoknak. Elmondása szerint jóhiszeműen járt el, hiszen korábban is segített rászorulókat különféle adományokkal, az ágfalvi rendezvényen pedig nem esett szó sem a választásról, sem a kampányról.

A politikus úgy véli, ellenfelei ennek ellenére vádolják csalással, amit ő maga határozottan visszautasít.
Kránitz László úgy fogalmazott: "Visszalépek ettől a küzdelemtől. Ha azzal vádolnak, akár egy szavazattal is többet kaptam volna vasárnap, mint 2 héttel ezelőtt, nem tudnám elkerülni a látszatát annak, hogy itt választási csalással kísérleteztem." A képviselőjelölt hozzátette: döntését, melyet az MSZP soproni szervezete egyhangúlag támogatott - egymaga hozta meg. (TAL)