CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. november 24., szerda 21:49


'Azt nem engedheti meg magának Sopron, hogy országgyűlési képviselő nélkül maradjon.'

Firtl: Immár Sopron város becsülete a választás tétje

Firtl: Immár Sopron város becsülete a választás tétje

Az MSZP jelöltjének visszalépése új helyzetet teremtett - jelentette ki Firtl Mátyás, a Fidesz képviselőjelöltje, az MSZP-s képviselőjelölt visszalépésére reagálva.
Az MSZP-s képviselőjelölt okozta helyzetben a választás tétje az, hogy lesz-e Sopronnak országgyűlési képviselője, vagy pedig a leghűségesebb város parlamenti képviselő nélkül marad - mondta a Fidesz jelöltje.

Firtl Mátyás rámutatott: az elmúlt 14 évben a hűség városához méltó képviselői voltak Sopronnak, a soproniak nem maradhatnak parlamenti képviselet nélkül, ezért arra kéri a soproniakat és a környékbelieket, hogy éljenek jogukkal és menjenek el szavazni, válasszanak képviselőt Sopronnak és környékének; a Fidesz jelöltje Kránitz László, visszalépett képviselőjelöltet is arra kérte, hogy tegyen meg mindent azért, hogy Sopron város ne maradjon parlamenti képviselet nélkül.

Hozzátette: Azt nem engedheti meg magának Sopron, hogy országgyűlési képviselő nélkül maradjon, mert amennyiben Sopron parlamenti képviselet nélkül marad, az komoly következményekkel járhat. Nem lesz, aki az előző évekhez hasonlóan a térség érdekeit képviselje, azokért kiálljon; Sopron támogatás nélkül marad, ami a város jövőjét hosszabb távra kedvezőtlenül befolyásolhatja.

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség is felszólítja a maga választóit arra, hogy ők maguk is minden lehető erejükkel azon legyenek, hogy a hűség városa a parlamentbe képviselőt küldhessen. Sopron becsülete a tét - mondta Firtl Mátyás, aki mindenkit arra kér, hogy november 28-án menjen el szavazni.
(cyberpress)