CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. november 25., csütörtök 20:59


November 26-án, délelőtt 9.00 órakor, a megyei közgyűlés ülésének kezdetén kerül sor a „Virágos Magyarországért” verseny megyei díjainak ünnepélyes átadására.

„Virágos Magyarországért” verseny megyei díjkiosztója

„Virágos Magyarországért” verseny megyei díjkiosztója

November 26-án, délelőtt 9.00 órakor, a megyei közgyűlés ülésének kezdetén kerül sor a „Virágos Magyarországért” verseny megyei díjainak ünnepélyes átadására. A települések képviselői dr. Szakács Imrétől, a megyei közgyűlés elnökétől veszik át az elismeréseket.

A Belügyminisztérium, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, az Oktatási Minisztérium, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, Budapest Főváros Önkormányzata, a Magyar Turizmus Rt, mint a verseny kiírói 2004. évre is meghirdették a „Virágos Magyarországért virágosítási, parkosítási és környezetszépítő verseny”-t.

Megyénkből az idei évben összesen 40 település vállalta a megmérettetést.(Ágfalva, Beled, Börcs, Csorna, Darnózseli, Dunakiliti, Enese, Feketeerdő, Fertőhomok, Fertőszentmiklós, Fertőszéplak, Győr, Győrladamér, Győrújfalu, Halászi, Hédervár, Hegykő, Jobaháza, Kimle, Kisbabot, Kisbodak, Kunsziget, Lébény, Lipót, Mihályi, Mosonszolnok, Mórichida, Mosonmagyaróvár, Öttevény, Pannonhalma, Potyond, Püski, Rábatamási, Sobor, Sokorópátka, Sopron, Sopronnémeti, Újrónafő, Vásárosfalu, Veszkény).
Tavaly 33 megyei település vett részt a versenyben.

A települések zsűrizését az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, Győr és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft, valamint kerttervezők és kertépítők csoportosan végezték.

A bírálat meghatározott szakmai szempontok szerint zajlott. Így megfigyelték és értékelték a zöldterületek minőségét, gondozottságát, a kiültetett növények minőségét, a színek és formák harmóniáját, a parkok, fasorok kialakítását, a lakosság, civil szervezetek és a helyi vállalkozások részvételét a virágosítási mozgalomban. Végül de nem utolsó sorban a települések tisztasága, gyommentessége is meghatározó szempont volt a települési rangsor kialakításában.

A „legvirágosabb” települések (megyei I.-II.-III. helyezett) elismerő oklevelet, serleget és pénzjutalmat kapnak, de minden résztvevő település munkáját emléklappal is elismerik.P.Z.