CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. november 25., csütörtök 21:20


A nagyobbik ellenzéki párt levélben kérte fel Gyurcsány Ferenc kormányfőt.

Fidesz: Sopron nem maradhat parlamenti képviselet nélkül

Fidesz: Sopron nem maradhat parlamenti képviselet nélkül

A nagyobbik ellenzéki párt levélben kérte fel Gyurcsány Ferenc kormányfőt, a nagyobbik kormánypárt volt megyei elnökét: vesse latba tekintéjét a soproni időközi választások érvényessége érdekében, hogy a város ne maradjon országgyűlési képviselet nélkül.

A felkérésről és a levél tartalmáról csütörtöki sajtótájékoztatóján Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke és Firtl Mátyás, a Fidesz soproni képviselőjelöltje beszélt Budapesten.
"Sopron Szabad királyi város 727 éves, a "Hűség Városa"-ként ismerik. Nem engedhetjük meg, hogy a város becsületén csorba essen. Nem történhet meg az elkövetkező időszakban, hogy nem lesz egyéni parlamenti képviselője a városnak" - hangsúlyozta Firtl Mátyás. Arra kér minden választópolgárt, hogy menjen el november 28-án tartandó időközi választás második fordulójában szavazni. A politikus reméli, hogy azok az eredmények, amelyeket az elmúlt másfél évtizedben Szájer József a város érdekében elért, változatlanul megmaradnak, a kitűzött célok töretlenül megvalósulnak. Ehhez kéri a választópolgárok támogatását a Szövetség jelöltje, Firtl Mátyás.