CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. november 25., csütörtök 21:33


November 26-án Sopronban megnyitja kapuit a második alkalommal megrendezett karácsonyi vásár, a látogatókat színes programok várják.

II. Soproni Karácsonyi vásár és fesztivál

II. Soproni Karácsonyi vásár és fesztivál

November 26-án Sopronban megnyitja kapuit a második alkalommal megrendezett karácsonyi vásár, a látogatókat színes programok várják.

Kézműves-, iparművészeti, népművészeti kirakodóvásár, játszóház, szórakoztató programok, gasztronómiai programok, színes, zenés műsorok, elsősorban Sopron és vonzáskörzete iskoláinak, művészeti csoportjainak produkciói, nemzetiségi csoportok, énekkarok, zenekarok, sőt, az idén először Sopron testvérvárosai várják a látogatókat november 26-tól Sopronban.

November 26-án 17.00-kor kezdődik Walter Dezső polgármester köszöntőjével, gyermekházi programokkal és a városi fenyőfa díszkivilágításának jelképes felkapcsolásával kezdődik a rendezvény.

November 27-én, a Fő tér színpadán 16.00–19.00-ig színes, zenés karácsonyi műsor, 15.00–18.00 óráig gyermekházi program,
19.00-kor toronyzene várja a kíváncsiskodókat.

November 28-án, 11.00 órakor avatják a szabadtéri betlehemet, amelyet meg is áldanak. 18.00-kor avatják az adventi naptárat, amelyet felszentelnek a megyeházánál.

December 1-jén A Fő téri kunyhóban fogadóórát tart a Télapó 15.00–18.00 óráig.

A rendezvénysorozat alatt állandó programok is lesznek:

Nosztalgia-kisvonat mindennap 16-tól 19 óráig félóránként.
Körutazás a díszkivilágításban pompázó belvárosban, Fő térről Fő térre.

Adventi naptár felfedése (november 27-től december 18-ig) látványos
fény- és harangjáték kíséretében, minden este 6 órakor, a megyeháza előtt. Minden szombaton 16 órától belvárosi séta idegenvezetővel, Fő térről Fő térre.

Minden szombat-vasárnap 11–19 óráig Mesterségek háza:
különleges, ritka szakmák bemutatója, értékesítése (városháza, Fő tér 1.).

A vásár ideje alatt színes, látványos, nyolc méter magas óriáskerék áll a gyermekek rendelkezésére. A részletes program a cyberpress Programajánlójában is megtalálható.