CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. november 29., hétfő 16:33


Adventi koszorúkötő verseny

Adventi koszorúkötő verseny

“Békesség a Földön a jóakaratú embereknek” – a Bibliából idézett gondolat a mottója a civil szervezetek által másodszor megrendezett Adventi koszorúkötő versenynek és a hozzá kapcsolódó ünnepi programsorozatnak Sopronban. A határon átnyúló akció jótékony célt szolgál.

Meggyújtották az első gyertyát azon a soproni Széchenyi tér tövében elhelyezett, nagyméretű adventi koszorún, amelyet a helyi civil szervezetek a lakosság hozzájárulásaiból készíttettek. Az egyesületek (Rotary Club Sopron, Rotary Club Pannónia, soproni Lion’s Club, Soroptimist Club, Kitaibel Asztaltársaság, Helytörténészek Baráti Köre) képviselői advent első vasárnapján személyesen vittek egy-egy koszorút az ausztriai Kismartonba, Rusztra, Nagymartonba és Felsőpulyára – “a határokon túl élő testvéreink és a velük együtt élő népek iránti szeretet jelképéül” – fogalmazott vasárnap délután az adventi ünnepi eseménysorozat megnyitóján ünnepi köszöntőjében Perkovátz Tamás, a Perkovátz-Ház Baráti Köre elnöke, aki hozzátette: a jótékony céllal meghirdetett koszorúkészítő versenyre idén is sokan küldték el munkájukat.

A koszorúkat a Perkovátz Ház előtti térre helyezett faházban állították ki, valamennyi darab megvásárolható. Az árusításukból befolyt pénzt erdélyi rászorulók kapják - mondta el ünnepi köszöntőjében a kezdeményezés ötletgazdája -, ezúttal a csicsókeresztúri gyermekotthon árva lakóit segítik. “Aki egyetért a gondolatainkkal - fogalmazott Perkovátz Tamás -, és még mindig nem késő -, tette hozzá -, készítsen adventi koszorút, segítse a kint, nehéz körülmények között élő árva gyermekeket.

A kiállításhoz ünnepi programsorozat kapcsolódik: karácsonyig minden hétvégén kulturális programok várják a soproniakat, akik advent első vasárnapján a 9 Kolinda, valamint a MAKÁM együttesek lemezbemutató koncertjét hallgathatták meg. Jövő vasárnap Sebestyén Márta, Sebő Ferenc és Szokolai “Dongó” Balázs adnak műsort “Játék karácsonykor” címmel. A szervezők várják a jótékony célú felajánlásokat, remélik, minél többen csatlakoznak a kezdeményezéshez.

Képriport





Tóth Anita Lilla
Fotó: Németh Béla