CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. december 02., csütörtök 22:22


Az elnök és volt jelölt sajtótájékoztatója

MDF: ,,Igen' a kettős állampolgárságra, és a megfontolt privatizációt

MDF: ,,Igen" a kettős állampolgárságra, és a megfontolt privatizációt

A választás második fordulóját értékelte és a december 5-i népszavazáson való részvételre bíztatott az MDF soproni szervezete nevében Dr. Borbély József elnök, és Nagy Tamás, a párt volt képviselőjelöltje tegnapi sajtótájékoztatóján.

Az MDF helyi tagsága ,,érdeklődve és aggodalommal figyelt" a választás második fordulója előtt és alatt - mondta az elnök, aki szerint ,,az egymásnak feszülés provinciális" változatát tapasztalhatták meg a soproniak. Borbély József szerint ,,kisstílű machiavellista akciózás" -t hajtott végre az MSZP jelöltje.

Nagy Tamás a kettős állampolgárság mellett foglalt állást. 15 évvel a rendszerváltást követően a parlamentnek közfelkiáltással kellene megszavaznia a kettős állampolgárságot - mondta. Minden privatizáció esetében az a kérdés, hogy ,,mennyiért és mi módon történik" az - jelentette ki a népszavazás másik kérdéséről a volt képviselőjelölt, aki országgyűlési képviselőket megkeresett, és tovább dolgozik azért, hogy még képviselőjelöltként meghirdetett három programpontja megvalósuljon.
(cp)