CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. december 02., csütörtök 23:37


A Fidesz a ,,két igenes' szavazásra buzdít

Firtl Mátyás: A szocialisták újból Sopron érdeke ellen

Firtl Mátyás: A szocialisták Sopron érdeke ellen szavaztak
A Fidesz a ,,két igenes" szavazásra buzdít

A Magyar Országgyűlés a jövő évi költségvetési módosító indítványok között a szocialista-szabaddemokrata többség ,,nem" szavazataival újból elutasította a Sopron és környéke fejlesztéseit célzó, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség által benyújtott költségvetési tételeket - erről Firtl Mátyás, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség nevében tartott sajtótájékoztatót.
Sopron újabb, közel 6 milliárd forinttól esett el azzal, hogy a Tűztorony megerősítése, a Szent Mihály templom felújítása, az észak-nyugati gyűjtőút, a belső közlekedési gyűrű, a mentőállomás létesítése, a Fertő-tavi vízitelep fejlesztése céljára javasolt összegek nem kerülnek be a jövő évi költségvetésbe.

Firtl Mátyás érthetetlennek és elfogadhatatlannak tartja, hogy Kránitz László MSZP-s képviselő, Walter Dezső polgármester fizetett tanácsadója – Hiller Istvánhoz, Simon Gáborhoz hasonlóan – Sopron érdeke ellen, azaz ,,nem" -mel szavazott az összes Sopront érintő módosító indítványra, mi több Kránitz a saját választási programjában feltüntetett észak-nyugati elkerülő úthoz szükséges összeget sem szavazta meg.

Firtl Mátyás szólt a december 5-i népszavazásról. Hangsúlyozta: adventben, a szeretet ünnepe előtt a szavazópolgárok a szeretettől vezérelve szavazzanak a határon túli testvéreik érdekében és a nemzet érdekében ,,igen" -nel a kettős állampolgárságra, és szavazzanak ,,igen" -nel a kórházprivatizáció leállítására.
(cyberpress)