CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. december 04., szombat 15:38


Soproni Füzetek 2004 művészeti antológia bemutatója és adventi tárlat- Éva Triller-Wiegisser festőművész kiállítása

Kiállítási programajánlat vasárnapra

Soproni Füzetek 2004 művészeti antológia bemutatója és adventi tárlat 2004. december 5.  vasárnap 11:00 órakor tartják a Várkerület Galériában (Sopron, Várkerület 19.) a Soproni Füzetek 2004 művészeti antológiának bemutatóját, amellyel egyidőben a Soproni Füzetek 2004 művészeti antológia bemutatója valamint a Soproni Képzőművészeti Társaság hagyományos adventi tárlatának megnyitójára is sor kerül a Várkerület Galériában.
A tárlatot Szimon János lelkész-író nyitja meg. A kiállítás megtekinthető: december 22-ig. hétköznapokon 10-16 óráig.

Éva Triller-Wiegisser festőművész kiállítása 2004. december 5-én, vasárnap 16:00 órakor Éva Triller-Wiegisser kiállítása nyílik a Pannonia Galériában (Várkerület 75.) Tárlatmegnyitó: dr. Winkler András egyetemi tanár.
Éva Triller Wiegisser tanári diplomáját Pécsett szerezte. Művészi pályára nevelőapja, Mühl Aladár indította el.
Ausztriában – ahol 1970 óta él, Grazban tanít – többek között neves mesterek mellett tanult és számos művésztelepen és szemináriumon vett részt bel- és külföldön. Tagja több művészklubnak és a Soproni Képzőművészeti Társaságnak is.
Képein az impresszionista benyomás tagadhatatlan, de ezen kívül erősen érződik az expresszionista és a modern művészettel való vitatkozás és kísérletezés anélkül, hogy belső függetlenségét elveszítette volna.
A tárlat megtekinthető: december 31-ig, naponta 9-17 óráig.