CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. december 04., szombat 16:21


Testvérváros-kiállítás

Testvérváros-kiállítás

„Bolzano villanófényben” – ezzel a címmel nyílt fotókiállítás Sopronban.
Az olasz-országi testvérvárost bemutató művészi tárlat annak a sorozatnak az első állomása, amelynek célja Sopron valamennyi testvérvárosát megismertetni a lakossággal – képekben.

Öt művész 40 fotója ad ízelítőt az észak-olasz kisváros, Bolzano életéből, látványosságaiból a soproni Konferencia és Kulturális Központ második emeletén rendezett tárlaton. A város- a közeljövőben további hat európai településnek kíván bemutatkozási lehetőséget nyújtani, hogy a soproniak jobban megismerhessék testvérvárosaink értékeit, kultúráját.
A kiállítás megnyitóján Almássy László, a Pro Kultúra Kht. Idegenforgalmi Igazgatósága vezetője elmondta: tavaly ugyan sikertelenül pályáztak, de nem adják föl: Sopron idei turisztikai tervei között is szerepel egy, a testvérvárosok számára rendezett nemzetközi konferencia, remélik, ebben az évben sikerül anyagi forrást nyerni megvalósításához. „Ha le tudnánk ültetni egy asztalhoz a testvérvárosok turisztikai vezetőit, utazási iroda vezetőit, akkor egy sokkal intenzívebb kapcsolat alakulhatna ki a jövőben” – mutatott rá az idegenforgalmi igazgató. Az ingyenes kiállítást a hónap közepéig tekinthetik meg az érdeklődők.
Tóth Anita Lilla