CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2004. december 06., hétfő 10:14


Ferguson - Túl az ezren

Focinapló - 2004. November

Focinapló - 2004. November

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

november 4. A Ferencváros ezúttal hazai pályán is bemutatkozott az UEFA-kupa csoportmérkőzésein belül, ezúttal a holland Feyenoord Rotterdam volt az ellenfél. Kevés holland szurkoló érkezett, a nagyhírű csapat is elég gyenge produkciót mutatott, így lett a végeredmény egy igazságosnak mondható 1:1.

november 7. Komoly meglepetéssorozat a német Bundesligában ! A közepesen haladó Nürnberg hazai pályán 4:0-ra kiütötte az eddig meglepetésre listavezető Wolfsburg csapatát. Mivel a Stuttgart szintén 4:0-ra verte az idén extrém gyenge Rostock-ot, így megkezdte a felzárkózást.

november 13. Szenzációs londoni derbi az angol bajnokságban, a Tottenham hazai pályán 4:5-ös vereséget szenvedett az idén kicsit botladozó Arsenal-tól. Črdekesség még, hogy a végül győztes Arsenal valamennyi gólját idegenlégiós játékos szerezte.

november 17. Kötelező győzelmet aratott a magyar válogatott az újabb selejtező csoportmérkőzésén. Máltán alacsony színvonalú találkozón 2:0-ra győzött nemzeti tizenegyünk a gyengécske hazai csapat ellenében.

november 23. Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere immáron 1.000 mérkőzés óta ül az angol gárda kispadján. Eddig 1986 óta a mérleg 8 bajnoki cím, 5 FA-kupa győzelem, 1-1 Bajnokok Ligája, Világ Kupa, Kupagyőztesek Európa Kupája és Európai Szuper Kupa – győzelem.

november 25. Kb. 1.500 ferencvárosi szurkoló tekintette meg Gelsenkirchenben a helyszínen a Schalke 04 – Ferencváros UEFA-kupa csoportmérkőzést. Nagy örömük azonban nem lehetett a mérkőzésben, mivel a Schalke erőlködés nélkül, sima 2:0-al lefutballozta a magyar bajnokot.

november 30. Szükségtelen, lejáratós túrán szerepelt a magyar válogatott az év lezárásaként, Thaiföldön a Király Kupa keretein belül Szlovákiával találkoztunk, ahol is egy színvonaltalan találkozón 1:0-ás vereséget sikerült szenvednünk.