CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2004. december 07., kedd 15:15


Béres-csepp és adatközpont


Az ingatlanokat se felejtsük ki!

Béres-csepp és adatközpont


EBITDA: Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation, and Amortization. Megközelítő mérése a működési pénzáramlásnak, az eredménykimutatásra támaszkodva. A kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény.

A tolmács-fordító akkor kapós, ha "többnyelvű". A grafikus úgy kell, ha rajzolni is tud, de a számítógépes képszerkesztő programokhoz is ért - azokból pedig lehetőleg többhöz. (Nemrégiben volt szerencsém találkozni is az egyik ilyen fantasztikusan sokoldalú grafikusművésszel: a nagynevű Szyksznian Wandával - régebbi cikkünk.) A cég, a vállalkozás is akkor jó, ha 'több lábon áll'. Az egyik ilyen magyar cég - mely az infokommunikációs infrastruktúra-szolgáltatás magyarországi piacát 30 százalékot meghaladó részesedéssel vezeti -, már nevével is egyértelműen tudatja e több-lábon-állást: Dataplex Infokommunikációs Infrastruktúra Szolgáltató és Ingatlanhasznosító Kft.

Ha a következő linkekre kattintanak, vázlatosan áttekinthetik a Béres Csoport (1. link) felépítését, illetve röviden olvashatnak egy izgalmas üzleti eseményről a nem túl távoli múltból (2. link ), láthatják, miből is adódott, hogyan is értendő a címben jelzett összefüggés.

Mindezek fényében látható át igazán annak jelentősége, hogy a Dataplex Kft. EBITDA-ja októbertől már pozitív. A legjelentősebb hazai pénzintézetek mellett az európai és globális vállalatok érdeklődése is megnövekedett hálózati és adatforgalmi, valamint informatikai berendezéseiknek a cég adatközpontjába telepítése iránt. A hazai közép- és nagyvállalatok is növekvő számban veszik igénybe a szolgáltatásokat, s újabb magyar és külföldi távközlési szolgáltatók csatlakoztak a nagybiztonságú létesítménybe. A 2004. évi gazdálkodás eredményeit már ismét három számjegyű növekedéssel lehet jellemezni.

Mindez annak az előretekintő gondolkodásnak eredménye, ahogyan a ma tolmácsai, fordítói közül nem kevesen (igaz, főleg titkoltan, hiába, a verseny az verseny náluk is) minden szabadidejükben a kínai nyelvet tanulják, vagy ahogyan a grafikusok nem restek a nyílt forráskódú programokkal ismerkedni. Mindenki - az önmagát menedzselő, a céget menedzselő egyaránt - igyekszik megtalálni a rést, aminek betöltésére képes; igyekszik előre meglátni-megsejteni a jövőben nyíló lehetőséget, még mielőtt a versenytársak észrevennék, s már jó előre felkészíteni saját magát a majdani lehetőség kiaknázására. A Dataplex például nem halad a szokványos növekedési útvonalon, tehát hogy egyre bővülő szolgáltatások - azután végül rendszerházzá alakulás. Ők a szolgáltatók szolgáltatójaként képzelik el a cég jövőjét. Ez is egy lehetséges választás. Nyilván jól átgondolták, mielőtt döntöttek - s mielőtt ezt mai sajtótájékoztatójukon ki is nyilvánították.



A kép forrása: www.beres.hu/gyartas



A kép forrása: www.dataplex.hu

Sebők Lili