CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. december 14., kedd 17:25


Az alpolgármester reagált a kamara kijelentéseire

,,A 2004. évi egyeztetéseken Horváth Vilmos elnök úr egyetlen alkalommal sem jelent meg'

Hruby: ,,A 2004. évi egyeztetéseken Horváth Vilmos elnök úr egyetlen alkalommal sem jelent meg"
Az alpolgármester reagált a kamara kijelentéseire

Hruby József alpolgármester sajtóközleményben reagált a Sopron Városi kereskedelmi és Iparkamara tegnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra, Horváth Vilmos, a soproni kamara elnöke azon kijelentésére, hogy nem került sor egyeztetésre az önkormányzattal, hiányzott a párbeszéd a jövő évi adóemelések kapcsán és az ígértek ellenére nem kérték ki a kamara véleményét.

,,Horváth Vilmos úr egész évben nem vette észre, hogy ő nem vendég, hanem elnökként éppen ő a téma-és házigazda.
Minden hónap harmadik csütörtökén egyeztetés zajlik a Helyi Érdekegyeztető Tanácsban, amelynek az a feladata, hogy a szakmai (munkaadók), a civil, a munkavállalói és az önkormányzati érveket egyeztesse és párbeszédet folytasson. Az üléseken a szakmai érvek képviselete a kamara és az ipartestület dolga.
Ebben az évben a HÉT elnöke a szakmai oldal, azaz Horváth Vilmos, a kamara és Károlyi Gyula, az ipartestület elnökei voltak. 2004-ben ők határozták meg a HÉT üléseinek témáit, ők írták ki a napirendet, küldték ki a meghívókat. (Így történt a jövő évi adóemeléseket érintő ülés kapcsán is.)
A 2004. évi egyeztetéseken Horváth Vilmos elnök úr egyetlen alkalommal sem jelent meg, hanem maga helyett minden esetben képviselőt küldött. Ugyanígy hiányzott az Ipartestület elnöke, Károlyi Gyula is. Ez olyan, mintha az alpolgármester maga helyett egy irodavezetőt küldene az ülésekre.
December 1-én egy külön adóegyeztetést hívtam össze, ahol szintén lehetőség lett volna arra, hogy Horváth Vilmos úr elmondja álláspontját. De ő ezen az ülésen sem jelent meg.

Sajnálom, hogy Horváth Vilmos úr egyetlen alkalommal sem adott lehetőséget arra, hogy személyesen egyeztethessünk vele. Nem értem, milyen okból maradt otthon. Szerencsésebbnek tartottam volna, ha nem a sajtóban ad hangot érveinek, hanem egész évben velünk együtt dolgozik. Joggal gondolhatom, hogy elnök úr, aki közel egy évtizedes önkormányzati képviselői tapasztalattal rendelkezik, tanácsaival segíthette volna munkánkat, ha akarja." - hangzik Hruby József alpolgármester sajtóközleménye.
(cyberpress)