CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. december 15., szerda 17:00


A több mint 20 millió forintos beruházás a szociális tárca és az önkormányzat támogatásával valósította meg a Családsegítő Intézet.

Idősek gondozóháza

Idősek gondozóháza
 
Megújult a bánfalvi időskorúak gondozóháza. A több mint 20 millió forintos beruházás a szociális tárca és az önkormányzat támogatásával valósította meg a Családsegítő Intézet. Az átadó ünnepséget szerdán rendezték.

Megszűnt a zsúfoltság, mindig van elegendő melegvíz és gáz, korszerű a fűtés, nagyobbak és akadálymentesek a szobák, amelyek mindegyikéhez új vizesblokk épült; újak a nyílászárók és egy teraszt is kapott az egykori bölcsőde épülete Sopronbánfalván. A 12 éve dédelgetett álom - több sikertelen pályázat után - az Egészségügyi, Szociális- és Családügyi Minisztérium pályá-zatán nyert, valamint 90 %-ban az önkormányzattól kapott csaknem 21 millió forintból valósulhatott meg. A felújítás során nővérszobát és szociális helyiséget is kialakítottak a hat gondozó számára, akik a nap 24 órájában látják el az otthon valamilyen okból nem gondozható, ám fokozott felügyeletre, állandó gondoskodásra szoruló 15 idős embert. (Tóth Anita Lilla)