CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2004. december 16., csütörtök 13:03


Hírek a megyéből

Karácsonyi ünnepség komoly ajándékokkal
Meghitt hangulatú karácsonyi ünnepségre készülnek a megyei önkormányzat által fenntartott gyógypedagógiai intézményben, a Tóth Antal Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégiumban(Sopron, Tóth Antal u. 1.). A december 17-én, pénteken 10.00 órakor kezdődő ünnepségen Fazekas Ferencné igazgatónő köszöntőjét karácsonyi műsor követi, amelyben a diákok jel-pantomin előadását és a tanári kar énekkoncertjét is megtekinthetik az érdeklődők. Az ünnepi programra meghívást kaptak a GYSEV Rt. képviselői is, akik komoly pénzadományt szánnak az intézményi karácsonyfa alá.
P.Z.



Idősek Világnapja – Megyei díszünnepség
A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és a megyei nyugdíjas szervezetek közös szervezésében december 16-án, csütörtökön 9.30 órától Győrött, a Richter teremben kerül sor az Idősek Világnapja alkalmából rendezett hagyományos megyei díszünnepségre.

A programot Bári Olga, a Pannon Nyugdíjas Szövetség elnökhelyettese nyitja meg, majd Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés időskorúak tanácsnoka köszönti a megjelenteket.

A szervezők elismerések átadására is szeretnék felhasználni ezt az alkalmat. A megyei közgyűlés legutóbbi ülésén született döntés nyomán Fertőszentmiklós, Sopronnémeti és Vitnyéd községek önkormányzatának dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke nyújtja át az „Idősbarát Önkormányzat” megyei elismerő címet, mellyel 1999 óta évente a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés a településeken élő idős korosztály megbecsüléséért végzett kimagasló tevékenységet ismeri el. Kunsziget Község Önkormányzata pedig – mivel korábban már elnyerte e címet, de az idei évben is kiváló pályázatot nyújtott be, - díszoklevelet kap.

A rendezvény második részében - szintén hagyományként - a Győri Filharmonikus Zenekar ajándékhangversenyét hallgathatják meg a meghívottak.



Különdíjjal jutalmazott, kiemelkedő színvonalú TDK versenymunkák
A Széchenyi István Egyetem 2004. november 17-én Tudományos Diákköri Konferenciát szervezett. E rendezvényhez kapcsolódva évek óta fennálló hagyomány, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, illetve a Megyei Területfejlesztési Tanács különdíjjal jutalmaz 1-1 profiljába eső kiemelkedő színvonalú TDK versenymunkát, ezzel is elismerve a leendő fiatal szakemberek megyei programokhoz kapcsolódó magas minőségű és a gyakorlatban is hasznosítható dolgozatát.

A szakzsűri az idei esztendőben a megye különdíját Markotabödöge településfejlesztési koncepcióját kidolgozó 5 fős III. évfolyamos hallgatói csoportnak – Aradi Tímea, Berecz Zoltán, Kiss Réka, Nagy István, Tóth Balázs - ítélte oda. Konzulensek: dr. Koren Csaba egyetemi tanár és Hausel István egyetemi adjunktus.

A különdíj átadására ünnepélyes keretek között 2004. december 15-én került sor a Megyeháza Gobelin-termében (Győr, Árpád út 32. I. emelet).
A különdíjat dr. Szakács Imre, a Megyei Közgyűlés és a Megyei Területfejlesztési Tanács elnöke adta át. Az elismerés oklevélből és pénzjutalomból áll. (P.Z.)