CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. december 16., csütörtök 20:10


Erdő Háza

Erdő Háza

Az ifjúság nevelése marad a fő feladata az átalakulás előtt álló brennbergi tábornak, emellett erdészeti és faipari szakemberek szakmai továbbképzését is szolgálja a jövőben – hangzott el az Országos Erdészeti Egyesület soproni csoportjának csütörtöki évzáró találkozóján. A komplexum az Erdő Háza nevet kapta.

Erdei mintatáborrá alakul a Soproni-hegység ölelte Brennbergvölgyben álló egykori ifjúsági és úttörőtábor. A szakemberek szeretnék minél jobban kihasználni a környezeti adottságokat és eszerint alakítják a jövő évi rendezvénynaptárt, amelyben egyre több természetjáró, valamint környezetünk megismerését, védelmét szolgáló program szerepel – mondta el a Cyberpress-nek Szabó Miklós. A új igazgató hozzátette: a komplexum kiválóan alkalmas osztálykirándulók fogadására, akiket színes, változatos programok várnak majd; szeretnének például fafaragó, gesztenye, méz- vagy gyógynövény napot rendezni, remélik, a felnőttek érdeklődését is sikerül felkelteni.

Brennbergi látkép
Forrás: http://index.sopron.hu/

A csütörtöki fórum egyben ötletbörze is volt, amelyen az erdészek hozzászólásaikkal hozzájárulhattak a tervezett programok sikeréhez. Az Erdő Háza erdészeti és faipari szakemberek szakmai továbbképzését is szolgálja a jövőben. Az épület energiaellátását tervek szerint környezetbarát fafűtés biztosítja majd. Ormos Balázs, az Országos Erdészeti Egyesület főtitkára rámutatott: elindítottak egy kezdeményezést a Sopronban és környékén fellelhető hulladék faanyag szervezett összegyűjtésére és a táborban való hasznosítására. A ’70-es években épült tábor részbeni vagy teljes felújításához pályázati úton szeretnének pénzt nyerni.
Tóth Anita Lilla