CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. december 18., szombat 10:07


Jókívánságok UNICEF-lapokon

Jókívánságok UNICEF-lapokon

Vasárnap Nagy Gábor, a Petőfi Színház művésze lesz jelen a soproni UNICEF-standon

December 19-én, vasárnap 11 órakor Nagy Gábor, a Petőfi Színház művésze az UNICEF termékeit ajánlja az érdeklődőknek a Fő téren a UNICEF-standon.

,,A képeslapok, játékok,és egyéb ajándéktárgyak megvásárlói kétszeresen is örömet szerezhethet. Először is azoknak, akiknek elküldik vagy odaajándékozzák ezeket a tárgyakat. De legalább ilyen fontos, hogy minden egyes megvásárolt képeslap vagy játék árának feléből élelmet, gyógyszert és tiszta ivóvizet biztosít az UNICEF a rászoruló gyerekeknek "- mondta a cyberpressnek a soproni Fő téren rendezett karácsonyi vásáron Hirschler Katalin, a UNICEF termékek árusítója.
Hirschler Katalin budapesti egyetemistaként ismerte meg a UNICEF munkáját, amelyben maga azóta is rendszeresen és szívesen vesz részt. Egyben mindenkit arra buzdít, hogy még mindig nem késő, keressék fel a Fő téri standot és igényes, szép holmival lepjék meg szeretteiket.


Az UNICEF standján fellelhető képeslapokat és ajándéktárgyakat a világ legtehetségesebb művészei és tervezői készítették.

***

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat UNICEF képeslapokat küld

UNICEF képeslapokon juttatja el partnereihez újévi jókívánságait a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat. A testület így - a költségek felével - a világ legnagyobb gyermek-védelmi szervezetének több évtizedes tevékenységét segíti.

Naponta háromszor enni, tiszta vizet inni, oltást kapni járvány ellen, egészségesen fejlődni, tanulni… ami számunkra természetes, ahhoz a legszegényebbek egyáltalán nem jutnak hozzá: emberek milliói alapvető szükségleteiket sem tudják fedezni. Értük, jogaikért a világ csaknem 160 országában immár 60 éve küzd az UNICEF. A nemzetközi szervezet kormányok, vállalatok és magánszemélyek adományaiból évente egymilliárd dollárt fordít arra, hogy a nehéz sorsú, veszélyeztetett gyermekek egyenlő esélyt kapjanak az egészséges életkezdéshez és későbbi fejlődésükhöz, védelmet a betegségek, a kizsákmányolás, az erőszak ellen.

Az UNICEF több évtizedes tevékenységének köszönhetően - amelyért 1965-ben Nobel Béke-díjjal tüntették ki -, ma négyből három gyermek egyéves koráig megkapja a szükséges védőoltásokat és kétszer annyian járhatnak iskolába, mint 30 éve. Kampányt folytatnak a gyermekmunka visszaszorítására, az AIDS megelőzésére is. Az ENSZ Gyermekalapját ma világszerte ötmillióan támogatják – köztük a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat. A testület elnöke, Szakács Imre, akit nemrégiben a UNICEF Magyar Nemzeti Bizottsága elnökségi tagjává választották, a Cyberpress-nek elmondta: „Jó érzéssel tapasztalom, hogy UNICEF képeslapok vásárlásával egyre több magyarországi hivatalos szervezet támogatja azokat a programokat, amit a UNICEF felvállal; hiszen sajnos a 21. században is szükség van arra, hogy az elesett, életveszélyben, éhezés szélén álló gyerekek segítséget kapjanak.”

Tóth Anita Lilla


Az UNICEF standján fellelhető képeslapokat és ajándéktárgyakat a világ legtehetségesebb művészei és tervezői készítették.

***

Kapcsolódó honlap: www.unicef.hu