CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. december 22., szerda 22:00


Vásár-vég

Vásár-vég

Másfélszer több árus, megannyi kulturális, szórakoztató műsor és a tavalyinál nagyobb látogatottság jellemezte a szerdán véget ért karácsonyi vásárt Sopronban. A szervezők és az árusok többsége elégedett.

November 26. óta minden hétvégén megtelt a Fő tér a vásárló, nézelődő, szórakozni vágyó, forralt bort kóstolgató soproniakkal és az utolsó napon is sokan látogattak el a városban másodszor rendezett karácsonyi vásárra.

A legtöbb árusnak nincs oka panaszra – mondja a 43 bodega egyikében áruló Major Judit, aki azt tapasztalta, hogy az első két hétvége erős forgalmát visszaesés követte, míg az utolsó néhány napon már érezhető volt a karácsonyi vásárlási láz.
A közel egy hónapon át tartó vásárnak és fesztiválnak az idén többezer vendége volt. Kiss István szervező a Cyberpress-nek azt mondta: míg tavaly főként soproni, addig idén a környező településekről, sőt, külföldről érkezett művészeti együttesek is fellépési lehetőséget kaptak a téren felállított színpadon, így minden nap élő műsorok szórakoztatták a vásárlátogatókat.
Mint mondja, a Fő térre, ahol nincsenek üzletetek, csak így lehet hétről-hétre becsalogatni az embereket. A szervezők remélik, - osztrák mintára - Sopronban is sikerült hagyományt teremteni a karácsonyi vásárnak.

Tóth Anita Lilla