CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. december 22., szerda 22:03


Sikeres volt a Győr-Moson-Sopron Megyei Főkapitányság bűnmegelőző tevékenysége – ezt a megyei rendőrfőkapitány mondta a soproni állomány rendkívüli, év végi gyűlésén, ahol jutalmakat adtak át.

Hatékony a soproni rendőrség

Hatékony a soproni rendőrség

Sikeres volt a Győr-Moson-Sopron Megyei Főkapitányság bűnmegelőző tevékenysége – ezt a megyei rendőrfőkapitány mondta a soproni állomány rendkívüli, év végi gyűlésén, ahol jutalmakat adtak át.

Lendületben a soproni rendőr-kapitányság, hiszen a kollégák – mosolyogva köszöntötte Dr. Szabadfi Árpád a soproni rendőröket, hiszen nemrég egy betöréssorozat végére tettek pontot és egy gyilkost is kézrekerítettek. Ez is jelzi, hogy a soproni rendőrök munkája megyei viszonylatban is kiemelkedő - valós eredményekkel és egyre javuló felderítési mutatókkal – fogalmazott a dandártábornok. A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrkapitány a folytatásban elmondta: megyénk az országban a harmadik, ahol a 100 ezer lakosra jutó bűncselekmények száma a legalacsonyabb. Térségünkben idén a tavalyihoz képest nem emelkedett az ismertté vált esetek száma, így 2004-ben is 10-11 ezer - 60 %-ban vagyon elleni - bűncselekmény történt. A csökkenő trend ellen hat – mutatott rá Szabadfi Árpád, hogy Uniós csatlakozásunk után a határtér-ségben megnőtt a bűnelkövetők mozgástere. Példaként említette Eisenstadtot, ahol kiugróan, kétszeresére nőtt a bűncselekmények száma. A szakember örömének adott hangot, hogy az elmúlt négy évben jelentősen sikerült csökkenteni a gépjárműlopások, feltörések, rablások és lakásfeltörések számát, ami - mint mondta - a soproniak megyei szinten kiemelkedően hatékony, jól szervezett munkájának is köszönhető. A fórumon hét soproni rendőr - köztük Dr. Reinhoffer Csaba, Régi Zoltán, Foki Gábor, Udvardi Béla, Kuncz Tamás - részesült dicséretben és pénzjutalomban a Fertőhomok-Hegykő térségében elkövetett betöréssorozat felderítésében, valamint a városban november végén a Jereván lakótelepen leszúrt férfi gyilkosának megtalálásában végzett munkájáért; a jutalmakat Walter Dezső adta át. A polgármester megköszönte az állomány egész éves, színvonalas munkáját és a város további, az eddiginél nagyobb támogatásáról biztosította a soproni rendőröket.

Tóth Anita Lilla