CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2005. január 05., szerda 18:10


Ülést tartott a Sopron-Fertőd Kistérség Társulás

Ülést tartott a Sopron-Fertőd Kistérség Társulás

Területfejlesztésre, oktatásra és szociális feladatok ellátásához szeretne minél több támogatást elnyerni 2005-ben a Sopron-Fertőd Kistérség Többcélú Társulás.
A nemrég alakult, 39 települést tömörítő szervezet szerdán tartotta idei első ülését Sopronban.

Az egykori soproni járás településeiből megalakult Sopron-Fertőd Kistérség Többcélú Társulás működési költségeikre, intézményeik gazdaságos üzemeltetésére szeretnének minél több elnyerhető támogatást szerezni. A 2004 nyarán alakult szervezet szerdán a soproni Városházán tanácskozott. A fórumon a nemrég életbe lépett társulási törvényhez igazították az alapszabályzatot, valamint szervezeti és működési szabályzat készült.
Együtt könnyebb.
A települések polgármesterei 2005-ben közösen pályáznak a támogatásokért. Répceszemere első embere, Radics László kérdésünkre azt mondta: a társulásnak köszönhetően kiemelt normatívákhoz juthatnak és így megtarthatják óvodáikat, iskolájáikat, egyéb intzéményeiket. A fertőrákosi polgármester, Palkovits János kérdésünkre elmondta: a tavaly viszonylag későn, az év második felében alakult szervezetnek az elmúlt évben nem sikerült támogatáshoz jutnia, ezért idén maximálisan élni kívánnak minden adódó pályázati lehetőséggel, hiszen önerőből számos kistelepülés - köztük Fertőrákos - nem képes biztosítani közintézményei működtetését, szociális feladatait ellátni.
A sikeres pályázatokon elnyert pénzt a települések elsősorban kötelező feladataik ellátására és területfejlesztésre, ezen belül az oktatás, szociális szolgáltatások javítására, valamint utak, járdák építésére fordítják.
(TAL)