CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2005. január 07., péntek 13:56


Sevcsenko a világ legjobbja

Focinapló - 2004. December

Focinapló - 2004. December

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

december 1. A Ferencváros kihagyta az utolsó reális esélyt is arra, hogy az UEFA-kupában továbbjusson a csoportküzdelmekből. Hazai pályán hiába vezettek a svájci Basel csapata ellen, a vége 2:1-es vereség lett, ezzel az utolsó fordulóra már csak elméleti, matematikai esély marad.

december 2. Thaiföldön a Király-kupa keretében a harmadik helyért játszott mérkőzés a magyar tartalék válogatott és az észt ifjúsági válogatott között szinte nevetségbe fulladt, de a lényeg, hogy válogatottunk statisztikája az 5:0-ás “diadal” után jelentősen javult, még ha ez a túra elég sokba is kerülhetett a Magyar Labdarúgó Szövetségnek.

december 12. Tokióban idén utoljára egy mérkőzésen játszották le a Világ-kupa döntőjét, mivel jövő évtől a FIFA ezt a rendezvényt is egy torna keretében kívánja lebonyolítani. Az ez évi összecsapás nagy küzdelmet hozott, melyben – még ha csak egy 0:0-as mérkőzés után és büntetőrúgásokat követően – végül a Porto diadalmaskodni tudott a meglepetéscsapat Once Caldas ellenében.

december 13. Ebben az évben igazán megérdemelten az AC Milan ukrán csatára, Sevcsenko érdemelte ki a France Football Aranylabdáját.

december 16. Az UEFA-kupa utolsó csoportkörében két immáron esélytelen csapat találkozott egymással a Ferencváros skóciai fellépésén. A magyar csapat végül nem hozott hazájára szégyent, idegenben 1:0-ra győzni tudtak a Hearts otthonában.

december 21. A FIFA is közzétette ez évi ranglistáját, itt Sevcsenko csak a harmadik helyre szorult, első Ronaldinho lett, a második pedig Henry. Érdekesség, hogy a France Football és a FIFA szinte minden évben különböző eredményre jut a cím megítélése kapcsán.