CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2005. január 10., hétfő 08:39


Idei első ülését tartja a Megyei Területfejlesztési Klub

Megyei Területfejlesztési Klub

A Megyei Területfejlesztési Klub idei első rendezvényét 2005. január 12-én, szerdán 10.00 órától tartja Győrött, a Megyeháza dísztermében.

A program résztvevői elsőként dr. Szakács Imrétől, a Megyei Közgyűlés elnökétől és dr. Szegvári Pétertől, a Magyar Terület és Regionális Fejlesztési Hivatal elnökétől a regionális fejlesztéspolitika irányai és a megújítás alatt lévő országos területfejlesztési koncepcióval összefüggő régiós/megyei igények összehangolásának időszerű kérdéseiről tartanak előadást, illetve fejtik ki nézeteiket.

Ezt követően a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Közhasznú Társaság Közép-, illetve Nyugat-dunántúli Képviseletének szakemberei, pályázati témagazdái tartják meg a „Határ menti együttműködés az üzleti infrastruktúra, innováció és humánerőforrás fejlesztés a határ mentén „ című Phare pályázati felhívás információs napját. ezt követően Szűcs Mihály régióigazgató a 2005. évi területfejlesztési pályázati lehetőségekről, azok megyei és régiós vonatkozásairól tájékoztatja a megjelent polgármestereket és szakembereket.

A Megyei Területfejlesztési Klubot a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2001-ben azzal a céllal hozta létre, hogy a megyében egy valóban élő, kommunikatív, aktív területfejlesztési munka folyjon. A klub fő feladata a megyében és a régióban működő különböző szerveztek képviselőinek (menedzsereinek) rendszeres találkozója és információcseréje. A találkozókon a kistérségek a munkájukhoz szükséges legaktuálisabb információkat kapják meg. A rendezvényeken túl a Megyei Önkormányzat Területfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztálya – a folyamatok ébrentartására és ösztönzésére – szakmai segédanyagokat is összeállítanak.

A Megyei Területfejlesztési Klub működtetésének tapasztalatai és visszajelzései kedvezőek. Az alapítók egy olyan konzultációs és kommunikációs fórummá kívánják alakítani, amely a települési, az új kistérségi, megyei, regionális, fejlesztési, pályázati közérdeklődésre számot tartó témák fontos és folyamatos vitahelyévé válik.
Ponty Zita