CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2005. január 11., kedd 18:30


„Mielőbb emberhez méltó körülményeket biztosítani”....

„Mielőbb emberhez méltó körülményeket biztosítani”: a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat is segít

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat öt, a dél-kelet-ázsiai szökőár sújtotta területen élő gyermek befogadásával szeretne a december 26-i tragédia segítségnyújtóhoz csatlakozni. Minderről Szabó Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke, a gyermekvédelmi terület illetékese sajtótájékoztató keretében számolt be január 11-én Győrött, a Megyeházán.

Az alelnök elmondta: a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat vezetése egyéb támogatás mellett segítséget szeretne nyújtani a dél-kelet-ázsiai térségben árván maradt gyermekek ellátásában. A felajánlás szerint a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat által fenntartott gyermekvédelmi intézményeinkben vállaljuk öt árván maradt, a katasztrófa által sújtott térségből származó gyermek elhelyezését, ellátásukról mindaddig gondoskodunk, amíg a gyermekek hazájában normalizálódnak az életkörülmények.

Szabó Miklós tájékoztatása szerint Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke a napokban levélben fordult Somogyi Ferenc külügyminiszter úrhoz, melyben támogatását kéri, hogy a Magyar Külképviseleteken keresztül nyújtsanak segítséget az elhelyezendő gyerekek kiválasztásában és Magyarországra juttatásában.

„Az illetékes hatóságok közreműködése feltétlenül szükséges a folyamat beindításában. Bízom abban, hogy erre nem kell sokáig várni – tette hozzá az alelnök.

Szabó Miklós arról is beszámolt, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat kezdeményezéséről a többi megyei önkormányzatot is tájékoztatják, bízva abban, hogy megyénk jó példája másokat is hasonló cselekvésre ösztönöz.
Ponty Zita