CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Rendezvények

2005. január 12., szerda 16:54


Kizárták a Ventwest Foton Sopron női kosárlabdacsapatát az NB I-ből- 64 a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban megbetegedettek száma- 100 ezer eurót nyert a Mosonmagyaróvári Környezetvédelemért Alapítvány

A Corvinus Rádió hírei Január 12. 16.00 óra

 

A Corvinus Rádió hírei Január 12. 16.00 óra
FM 104,6

Kizárták a Ventwest Foton Sopron női kosárlabdacsapatát az NB I-ből
Újabb megbetegedések Pannonhalmán
A kormányfő aláírta a lakásügyi rendeletet

A Női Hivatásos Kosárlabdaliga versenybizottsága mai ülésén megerősítette előző határozatát, vagyis a Ventwest Foton Sopron női kosárlabdacsapatának kizárása mellett döntött. A részletekről Nyíri Dezső ligaelnök számolt be a Corvinus Rádiónak.

Ma hajnalban 64-re nőtt a Pannonhalmi Bencés Gimnázium és Kollégiumban megbetegedett diákok száma. Az intézményben szombaton észlelték az első megbetegedést, azóta folyamatosan emelkedik a hányásra, hasmenésre panaszkodó tanulók száma. Az ÁNTSZ győri intézetének munkatársai megkezdték a vizsgálatot, az iskola konyhájában nem fedeztek fel hiányosságot, a helyszíni minták alapján valószínűsíthető, hogy a kórokozó máshonnan kerülhetett az iskolába. Kiss Imre, a tisztiorvosi intézet igazgató-helyettese hangsúlyozta: a betegség gyors lefolyású, a gyerekek egy nap alatt felépülnek, kórházba nem került senki. A betegeket elkülönítették és megkezdődött a fertőtlenítés. A vizsgálatok végleges eredménye várhatóan péntekre lesz meg.

Csaknem 100 ezer eurót nyert a PHARE CBC pályázaton a Mosonmagyaróvári Környezetvédelemért Alapítvány, amely néhány éven belül a Natur Parkból szeretné létrehozni a Szigetköz Nemzeti Parkot. A projekt céljáról Láng István,
az Alapítvány kuratóriumi tagját kérdeztük: bejátszás

Az Európai Parlament elsöprő többséggel megszavazta az unió újalkotmányát. A brüsszeli testület a közösség alkotmányos szerződését 500 igen szavazattal, 137 nem és 40 tartózkodás mellett fogadta el. Az alapokmány 2007-ben lép életbe, miután az unió 25 tagállama, több esetben népszavazás útján ratifikálja azt. Litvánia és Magyarország parlamentje már jóváhagyta a szerződést.

A miniszterelnök aláírta a parlamentben a február elsejétől életbe lépő lakásügyi kormányrendeleteket. Az új szabályozást délelőtti ülésén hagyta jóvá a kormány. Gyurcsány Ferenc a Fészekrakó programot újabb nagy lépésnek nevezte az igazságosabb és méltányosabb lakástámogatási rendszer felé. Kolber István regionális fejlesztésért felelős miniszter hangsúlyozta: a lakásügy támogatására az idén 276 milliárd forintot fordítanak, ami 60 milliárddal több a tavalyi összegnél.
 

Sport

Czink Melinda kiejtette a második kiemeltet Canberrában! A magyar teniszezőnő a 110 ezer dollár összdíjazású WTA-torna 2. fordulójában lemosta a pályáról az izraeli Anna Szmashnovát, és 6-2, 6-1-es győzelmével bejutott a negyeddöntőbe. Nem sikerült viszont ugyanez a bravúr Kapros Anikónak, aki 1-6, 7-5, 6-3-ra kikapott az amerikai Linsay Lee-Waterstől és kiesett.

A Budapesti Spartacus úszó szakosztálya a Kőbanya SC-ben folytatja a további munkát - jelentették be a kőbányai önkormányzat és a Budapesti Spartacus közös sajtótájékoztatóján, ahol természetesen ott volt a klub két kitűnősége, az olimpiai bronzéremmel is büszkélkedő Cseh László és a hatszoros rövidpályás Európa-bajnok, nagymedencés világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnoki második Risztov Éva, valamint edzőjük Turi György is. A T-Mobile Magyarország Rt által támogatott sportolók azért hagyták el eddigi egyesületüket, mert a Spartacus nem teljesítette a szerződésben vállalt kötelezettségeit. Andó Sándor polgármester a MobilPressnek elmondta: az utánpótlás korú úszókkal együtt közel 300 sportoló igazolt át a Kőbánya SC-hez.

Varga Ákos teljesítményére felfigyelt az Eurosport is. A Dakar-ralin eddig káprázatosan motorozó magyar sportoló bukósisakjára a tévések felszereltek ugyanis egy kamerát. Varga Ákos a 11. etapon is magabiztosan motorozott és a 26. helyen érkezett a célba, ami azt jelenti, hogy összetettben a nagyon előkelő 25. pozícióból folytathatja a viadalt. Fabrizio Meoni tragikus balesete miatt a szervezők törölték a kétkerekűek számára a 12. szakaszt. A Kiffa és Bamako közötti távot a motorosok repülőgéppel teszik meg.