CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

1999. október 08., péntek 00:00


Tovább száguld a GYSEV express

Wuppertal-GYSEV-RINGA 72:80

EUROLIGA NŐI MÉRKŐZÉS:

WUPPERTAL - GYSEV-RINGA 72:80 (32:31)


Nagyszerű játékkal rukkolt ki az 1999 évi magyar bajnok csapat a németországi Euroliga mérkőzésen. Magabiztos játékkal, szinte végig vezetve szerezte újabb győzelmét a soproni csapat és ezzel megőrizte veretlenségét a legjelentősebb európai kupában. Ritkán adódik, hogy egy mérkőzésen a játékosok többsége kiváló formában játszik és mind védekezésben mind támadásban maradandót alkot. Most ez történt, bármit is próbált a hazai csapat bevetni, minden kísérletüket a soproniak meghiusították.

Egyből ötödik sebességen kezdett a GYSEV-RINGA és Poto már megszokott dinamikus irányításával, Donkó szívós védekezésével és Mandic biztos pontjaival valamint Béres és Vilipic palánk alatti megbízható munkájával biztos vezetésre tett szert. A sérüléséből alig felépült sztár center, Askamp is pályára lépett, de Ő sem tudott segíteni a hazaiakon. A 17. Percig nem volt gond azonban ekkor eljött a várható hullámvölgy és a hazai csapat felzárkózott, sőt a félidő végére egy ponttal átvette a vezetést.

A német sztárcsapat nem örülhetett sokáig a vezetésnek, mert a második félidő elején főleg Mandic remek dobásaival a vendégek átvették a vezetést és már nem is adtak lehetőséget a fordításra. A 13.percben 60:50-et mutatott az eredményjelző, de még nem volt vége az izgalmaknak. A Wuppertal megkezdte a felzárkózást és három pontra meg is közelítette asoproniakat. Ekkor azonban jött az újabb soproni kiválóság Hollósy személyében. Ebben a nehéz helyzetben dobott két tempót és ezt már nem tudták a hazaiak ellensúlyozni és így kialakult a 80:72-es végeredmény. Nagyszerű győzelem! Tanulja Európa a GYSEV-RINGA és a SOPRON nevet.

A GYSEV-RINGA kosárdobói: POTO 15/9, DONKÓ 12/6, MANDIC 26, BÉRES 9, Vilipic 12, Eördögh 2, Hollósy 4.