CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2005. január 21., péntek 23:20


A Környezetkultúra CD minden soproni és környékbeli iskolának eljut

Környezetkultúra - a Magyar Kultúra Napja előtt

Környezetkultúra - a Magyar Kultúra Napja előtt

A Magyar Kultúra Napja alkalmából – minden környékbeli iskolába eljut a Környezetkultúra CD-t, amelynek anyaga a fidesz.sopron.hu honlapról is letölthető - ezt Firtl Mátyás megbízott választókerületi elnök, országgyűlési képviselőjelölt mondta azon a mai soproni sajtótájékoztatón, amelyet a tavalyi októberi Környezetkultúra szervezőivel – Szarka Lászlóval, a Fidesz kulturális Tagozata és Berki Imrével, a Zöld tagozat elnökeivek – közösen tartott a soproni Fidesz-irodában.


Berki Imre, Firtl Mátyás és Szarka László

,,Nemzeti kultúránk alkotóelemei között mind fontosabb szerepet tölt be a környezetkultúra. E tényt soproni példák – pozitívak és negatívak is – egyaránt jelzik - mondta Szarka László, a Fidesz Kulturális Tagozatának megyei elnöke, aki beszámolt arról, hogy a Fidesz két tagozata – a Kulturális és a Zöld Tagozat – tavalyi nagysikerű országos konferenciáján jeles tudósok részvételével 15 előadás hangzott el.
,,A rendezvény legfőbb mondanivalója az volt, hogy egymásra utaltságunk független a politikai hovatartozástól" - fogalmazott Szarka László.

A Fidesz Kulturális és a Zöld Tagozata közösen jelentették meg CD-n a konferencia hang- és képanyagát, az előadások írásos változatát, amelyet az érdeklődők számára közkinccsé kívánnak tenni.
Dr. Berki Imre felhívta arra a figyelmet, hogy ugyan Sopronban is sok teendő van a megfelelően kulturált környezet kialakításában.

A sajtótájékoztatón a sajtó képviselőinek bemutatták a Környezetkultúra CD anyagát is.

(cyberpress)