CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2005. február 02., szerda 21:27


a Deák tér Fórum kerekasztal beszélgetést szervez 2005. február 4-én 15 órai kezdettel a a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektori tanácstermében. (Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 4. B. ép I. em.)

A Deák tér felújítása:

A Deák tér felújítása: a Deák tér Fórum kerekasztal beszélgetést szervez 2005. február 4-én 15 órai kezdettel a Deák tér Fórum kerekasztal beszélgetésre hívta meg Sopron város építészeit és kertépítészeit a Deák tér tervezett felújítása ügyében. A Deák tér Fórum nevében, Varga Gábor közlése szerint ,,az ülés a sajtó képviselői számára nem nyilvános", de azt követően 17 órakor a Fórum a helyszínen sajtótájékoztatót ad.
A „Deák tér Fórum”, mint a lakók igényeit reprezentáló ad hoc civil tömörülés szeretné e tárgyban megszólítani a helyi szakembereket, ezért kerekasztal beszélgetést szervez 2005. február 4-én 15 órakor a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektori tanácstermében. (Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 4. B. ép I. em.)

A beszélgetést Prof. Dr. Winkler Gábor Ybl-díjas építész vezeti.A program szerint 15.00 – 15.30 óra között a résztvevők a tervekkel ismerkedhetnek, 15.30 – 17.00 között kerül sor a Deák tér felújításáról. szóló kerekasztal beszélgetésre Dr. Winkler Gábor vitaindítójával

A szervezők felszólalási lehetőséggel meghívottjai:
Tervező irodák, intézetek: A2 Építésziroda Kft., Lőver-Plan Kft., Meander Sopron Építész iroda Kft., Mestervonal Kft., MonArch Építészirdoda Kft., V + A Viszlai Építésziroda Kft., Fabrik Tervező Művészeti Kft., NyME AMI Belsőépítész Tanszék, NyME FMK Építéstani Tanszék. 23 építész-, illetve építészmérnök, tíz kertépítész, kertészmérnök,
Dercsényi Pálné okl. táj- és kertépítészmérnök, a Deák tér tervezői, Wallner Krisztina okl. kertészmérnök és Buzgó Csanád okl. építészmérnök mellett, a Polgármesteri Hivataltól Kuslits Tibor főépítész, a más szakmák képviselői között helytörténész, útépítő szakmérnök is szerepel a meghívottak között.
A szervezők vendégként hívták meg Walter Dezső polgármestert, Hruby József alpolgármestert, és további egyesületek tagjait. Érdeklődők a férőhelytől függően vehetnek részt a fórumon. További információk: a http://soproni-deakter.fw.hu/ oldalon.
Kapcsolatfelvétel: deakter@chello.hu.