CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2005. február 02., szerda 22:23


Fidesz: ,,Nem a város költségvetését kellene a városvezetők és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjához igazítani.'

,,Tiszteletdíj emelés van, költségvetés nincs'

,,Tiszteletdíj emelés van, költségvetés nincs"

- Nem a város költségvetését kellene a városvezetők és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjához igazítani, hanem a tiszteletdíjak emelésétől kellett volna eltekinteni a város nehéz költségvetési helyzetében – jelentette ki Pongrácz Nóra, a Fidesz-frakció önkormányzati képviselője mai sajtótájékoztatóján.

A soproni közgyűlés Fidesz-frakciója ezért nem is szavazta meg a városvezetők és a képviselők tiszteletdíjának emelését. Ez a városnak 4 millió forint kiesést jelent a város katasztrofális pénzügyi helyzetében, az amúgy is folyamatosan növekvő hitelállomány mellett – fejtette ki Pongrácz Nóra.

A képviselő nehezményezte, hogy Sopron 2005. évi költségvetésének tervezési munkái, illetve annak előkészítése és megtárgyalása a közgyűlés által elfogadottakhoz képest későn történt meg, ezért nem is megfelelően előkészítetten, így a törvényi határidő betartása miatt februárban már csak annak ,,átpaszírozására” lesz lehetőség.
A Fidesz ,,nem érti hogy miért kellett előterjesztői kiegészítésként napirendre tűzni a városvezetők tiszteletdíjának emelését". Pongrácz Nóra szerint az is érthetetlen, hogy Kránitz László polgármesteri tanácsadó szerződése – amint az a február 1-jei Kisalföldben is megjelent – hogyan érvényes 2002. október 15-től, amikor az önkormányzati választásokat 2002. október 20-án tartották.
(cyberpress)