CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2005. február 03., csütörtök 17:23


Uszoda-felújítás

Uszoda-felújítás

Megújult a soproni Lővér Fürdő. A Csik Ferenc Uszodában a - 17 millió forintból - ezúttal lecserélték az öltöző szekrényeket és a nyílászárók egy részét. A létesítmény mostantól rendkívül kedveményes hétvégi belépést biztosít vendégeinek.

Folyamatos nyitvatartás mellett, a tavalyi pénzkeretből októberben kezdték meg a medencetéri nyílászárók és az öltözőszekrények cseréjét a több mint 27 éves létesítményben, amely most új, mozgáskorlátozottak számára kialakított egészségügyi helyiséggel bővült és egy korszerű, UV lámpás vízfertőtlenítőt és is vásárolt az üzemeltető.

Varga Tibor, a Fürdő Üzemmérnökség művezetője a Cyberpress-nek elmondta: a létesítmény üzemeltetését három évvel ezelőtt vette át az önkormányzattól a Víz- és Csatornamű Rt. Azóta folyamatosan végzik a szükséges felújítási munkálatokat: egyebek mellett festést, a tusolók felújítását; szigetelték a tetőt és új vízforgató berendezést szereltek be (ez a kis- és nagymedence vízforgalmát külön szabályozza, a medencék közti hőmérséklet különbség miatt volt rá szükség).

Idén a tavalyihoz hasonlóan legalább 55 millió forintot költenek a fürdő karbantartására és a szükséges felújításokra. Folytatják a burkolatok és nyílászárók cseréjét, új recepciót és modern automata beléptető rendszert építenek. Ezenkívül további 70 milliós beruházással egy 20 méter átmérőjű gyermekmedence építését is tervezik a kinti strandrészen a másik kismedence mellett.

A soproniak egészségesebb életmódja érdekében, valamint azért, hogy a szolgáltatások a kispénzűek számára is elérhetők legyenek, a Csik Ferenc Uszodába mostantól szombaton és vasárnap délután kedvezményes áron, mindössze 250 forintért válthatunk belépőjegyet.

Tóth Anita Lilla