CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2005. február 04., péntek 12:43


Turisztikai képzés idegenvezetőknek

Turisztikai képzés idegenvezetőknek

„Traktorral a Fertő tájon” – a turistacsalogató kirándulás egyike azoknak a természetjáró programoknak, amelyet a Fertő-táj Világörökség és a Soproni-hegység Natúrpark azért szervez, hogy a turisták minél közelebb kerüljenek a természethez. A soproni és Sopron környéki idegenvezetők számára első alkalommal rendeztek turisztikai képzést.

Modern, információs társadalmunkban is fontos szerep jut az idegenvezetőknek, akik - naprakész ismeretek birtokában - a leghatékonyabban és - élménydúsan juttathatják el a tudást a turistákhoz hazánk természeti és építészeti kincseiről – hangzott el a fórum ágfalvi helyszínén.
Az előadásokon egyebek mellett a Fertő-Hanság Nemzeti Park és a térség védett területeivel, növény- és állatvilágával, a soproni borvidék turisztikai vonatkozásaival ismerkedtek a részt-vevők. A Soproni-hegység Natúrpark és a Fertő-táj Világörökség Egyesület célja az ökoturizmus megszerettetése az idelátogató vendégekkel.

Taschner Tamás, a Fertő-táj Világörökség ügyvezetője elmondta: „Amit jelenleg alakítunk ki, a „Kelták nyomábanturistaút, amelyik a Várhelytől fog haladni egészen az „Urak asztalá”-ig, majd csatlakozik a burgenlandi 907-es turistaúthoz.” Ugyancsak turistacsalogatónak szánják a „Traktorral a Fertő tájon” elnevezésű programot, amelyben a védett területeket járművön utazva ismerhetik meg a turisták. A kétnapos fórum programjaiban fertődi, sarródi és fertőszéplaki túrák is szerepelnek.

Tóth Anita Lilla