CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Rendezvények

2005. február 05., szombat 19:29


Sopronban járt az amerikai nagykövet - Időközi választás- Síverseny a Dalos-hegyi sípályán- Az alapellátás fogorvosainak nem telik panorámaröntgenre- Megbénult a közlekedés a 8-as úton

A Corvinus Rádió hírei Február 5. 18.00 óra

Corvinus Rádió Február 5. 18.00 óra
FM 104.6

Sopronban járt az amerikai nagykövet A Soproni Ipari Parkban járt a tegnapi nap folyamán az amerikai nagykövet. A látogatás céljáról Kaufmann Ilona, a soproni ipari park ügyvezető igazgatója számolt be.
A nagykövet programja során ellátogatott továbbá a megyei önkormányzat által fenntartott Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthonába.
További megyei programja során pedig megtekintette Mosonmagyaróváron a egyetemen Biotechnológiai Tanszékét, majd és Győrben a Révai Miklós Gimnáziumba látogatott.
A soproni Ipari és Innovációs Park közelmúltban megnyitott Inkubátorházában a frissen betelepülőkkel is találkozott a nagykövet, aki ígéretet tett arra, hogy ajánlani fogja amerikai befektetőknek a soproni ipari park, a város és a térség kínálta üzleti, gazdasági lehetőségeket. A nagykövet szerint egyrészt ezek Magyarország földrajzi adottságainak köszönhetően adottak, másrészt a magyarországi képzett munkaerő, a nyugatiakhoz képest alacsonyabb munkabér is vonzó lehet az tengerentúli befektetőknek.
A nagykövet hangsúlyozta: magyarországi rendszerváltozás óta amerikai befektetőknek köszönhetően tizenegy milliárd dollár áramlott a térségbe.

Április 24-én és május 8-án a soproniak ismét az urnákhoz járulhatnak, hogy döntsenek a tavaly nyáron - Szájer József fideszes politikus európai parlamenti képviselővé választása után - megüresedett egyéni országgyűlési képviselői hely sorsáról. Az Országos Választási Bizottság az időközi választás kitűzéséről tegnapi ülésén döntött.

Vasárnap délelőtt hosszú idő óta először ismét síversenyt rendeznek a soproni Dalos-hegyi sípályán. A versenyről és a Dalos-hegyi sípályáról Zambó Mátyás, a sportfelügyelőség munkatársa nyilatkozott a Corvinus Rádiónak.

Mintegy egymillió forint értékű amfetamin tablettát találtak egy magyar rendszámú autóban csütörtök este Csornán. A három helyi férfi akkor bukott le, amikor autójukkal kivágtak, a 85-ös főúton egy vasúti átjárónál kialakult kocsisorból és még a rendőrautónak is nekihajtottak. A részleteket Kocsi Tünde elaezredestől a GYSM megyei rendőrfőkapitányság sajtóreferensétől tudtuk meg.

Az alapellátásban dolgozó fogorvosoknak szükségük lenne panorámaröntgenre, Sopronnak azonban nem tellik rá. A betegeknek ezért fizetniük kell az amúgy ingyenes ellátásért. A változást az idei költségvetési tárgyalásoktól várhatjuk. Mivel egy panorámaröntgen beszerzése és üzemeltetés maj 10 milló forintos költséget jelent, a város a beszerzéséről csak elméletben nyilatkozhat. A szándék azonban megvan, hiszen a városvezetés is felismerte az eszköz szükségességét.

Megérkezett a gazdasági minisztérium válaszlevele a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzathoz, amelyben elutasítják az önkormányzatok útkezelői feladatainak növekedésével járó többletteher ütemezett bevezetését – adta hírül a KékDuna Rádió

Gyurcsány Ferenc az MTV reggeli hírműsorában kijelentette: véget kell vetni a törvények kijátszásának. A rendszerváltás utáni Magyarország egyik legnagyobb hazugságának nevezte, hogy - mint fogalmazott: mindenki tudja, kicsiben és nagyban folyamatosan zajlik a jogszabályokat megkerülése, miközben fennáll a gyanú, hogy a politika és gazdaság között van egy szürke zóna, amelyben tudatosan kijátsszák a törvényeket politikai célok érdekében. A miniszterelnök feladatként jelölte meg e hazugságok egy részének tisztázását, és hozzátette, hogy részben erről szól az adóreform is.

Támogatja az MDF-fel való újraegyesülést a Magyar Demokrata Néppárt országos választmánya. A testület egyben megbízta az elnökséget a tárgyalások lebonyolításával. Dávid Ibolya, aki részt vett az MDNP vezetőségi ülésén kijelentette: a jobboldali politika megújulását és a konzervatív értékelvű politizálás erősödését várja az egyesüléstől. A két párt április első felében, várhatóan egy napon tart majd országos gyűlést, ahol kimondják a végleges döntést a fúzióról. A Magyar Demokrata Néppártot 1996-ban az akkori MDF-ből kivált politikusok, főként az Antall-kormány vezető tisztségviselői alapították Szabó Iván vezetésével.

A radikális adócsökkentés és a családi adórendszer képviseletét javasolta Orbán Viktor egy új, az adózókat védő szervezet alakuló ülésén. A Fidesz elnöke azt mondta a résztvevőknek: bátran vessék fel a kormánynak az adócsökkentés kérdését, és ne fogadják el azt a választ, hogy azért nem lehet ezt megtenni, mert akkor csökken a bevétel is. Orbán Viktor szerint a most létrejött Adózók Egyesülete elsőként arra kereshetne választ, hogy hol van az a 3500 milliárd forint, amelyet a kormányváltás óta felvett Magyarország, és hol van az államkincstárba már megérkezett 180 milliárd forint uniós forrás.

Megbénult a közlekedés Fehérvár közelében, a 8-as úton minkét sávban, Csórnál, a rendkívüli jegesedés és a havazás miatt. Tudósítónk jelentése szerint, Veszprém felől már 10 kilométeres kocsisor áll az úton Csórig. A Fejér megyei közútkezelő gépei már elindultak a helyszín felé, hogy kiszabadítsák az elakadt járműveket.