CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2005. február 06., vasárnap 14:03


2012 - EB Magyarországon?

Focinapló - 2005. január

Focinapló - 2004. Január

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

január 1. Angliában a hagyományok szerint az új esztendő első napján sem áll meg az élet, teljes fordulót rendeztek. Itt mindhárom nagy csapat idegenben lépett pályára, és mindhárman diadalt is arattak. A Chelsea a Liverpool otthonában győzött 1:0-ra, az Arsenal a Charlton Athletic ellenében 3:1-re, míg a Manchester United a Middlesbrough stadionjában nyert 2:0 arányban.

január 9. Immáron 18 fordulója veretlen az Internazionale, ettől függetlenül nem vezeti a tabellát, mivel a mérkőzések nagy részében döntetlent ért el. A Sampdoria elleni hazai mérkőzés is parádésan alakult. A 83. percig 2 :0-ra vezetett a San Siroban a genoai csapat, majd jött az Inter, és a 88., 91. és 93. percekben rúgott gólokkal hozta a találkozót.

január 15. Rangadót játszottak Angliában, a Liverpool otthonába a Manchester United látogatott, és szenzációs mérkőzésen 1:0-ra diadalmaskodni tudott idegenben. A sajtó azonban nem emiatt ragadta fel a találkozót, hanem azért, mert a liverpooli szurkolók hosszú idő után ismét rasszista megnyilvánulásokat hallattak az ellenfél színesbőrű játékosai irányába.

január 28. Ismét szóba került egy magyar érdekeltségű labdarúgó Európa-bajnokság lebonyolítása. Ezúttal Horvátország volna a partner, a cél a 2012-es esemény, az eddigi ráfordítás 300 millió forint, az esélyek alacsonyak.

január 30. Hat év után először fordult elő, hogy Argentínában hiányzott az első két helyről a bajnokság végeztével a Boca Juniors vagy a River Plate. Az ez évi bajnokságot meglepetésre a Newell´s Old Boys nyerte, izgalmas véghajrában megelőzve a Velez Sarsfield csapatát.