CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2005. február 10., csütörtök 21:59


Ismét Térségi Olimpia

Ismét Térségi Olimpia

Idén megyeszerte folytatódik a Térségi Olimpia. 2005 tavaszán 6 térségi központ - Csorna, Dunaszeg, Fertőd, Kapuvár, Mosonmagyaróvár és Pannonhalma - vállalta a koordinátori szerepet. Ezekben a szervező központokban tapasztalt, megfelelő kapcsolati tőkével bíró szakembereket kértek fel a munkára. Medgyasszay László elmondta, hogy feltétlenül számítanak a települések polgármestereinek, iskolaigazgatóinak, sport- és szabadidő-szervezőinek együttműködésére is.

A Térségi Olimpia célja, hogy népszerűsítse az egészséges életmódot, az intenzív mozgást, a sportot és lehetőséget adjon az amatőr sportolóknak, minden korosztálynak arra, hogy „megmérkőzzenek” egymással. Nagy sikerrel zárult mindkét eddigi sorozat: 2001-ben (43 település 3 ezer résztvevő) és 2002-ben (100 településről 15 ezer résztvevő).

A Nemzeti Sporthivatal és a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat a támogatásával, a szervező térségek munkájukkal segítik a rendezvénysorozatot. Dr. Medgyasszay László kérésére Gyurcsány Ferenc, még sportminiszterként 2 millió forint támogatást nyújtott a Térségi Olimpiára, ekkora összeg szerepel a megyei önkormányzat költségvetésének tervezetében is és dr. Medgyasszay László személyes hozzájárulásával, 400.000 forinttal is támogatja a rendezvényt. A Wesselényi Közalapítvány pedig 600.000 forintot juttatott a rendezvényre, így összesen 5 millió forintból gazdálkodhatnak.

A legfontosabb határidők a következők:

február 28. – a települések megkapják a versenyfelhívást
március 15-ig kell a nevezéseket a térségi központokba eljuttatni
március 31-ig összesítik a nevezéseket
május 15-ig történik a térségi versenyek lebonyolítása
május 21. Győr, Dózsa sporttelep -  megyei döntő

A sorozat tervezett sportágai:

ˇ       asztalitenisz
ˇ       kispályás labdarúgás
ˇ       kosárlabda
ˇ       kézilabda
ˇ       lábtenisz
ˇ       óvodai sor és váltóverseny
ˇ       lövészet
ˇ       teke
ˇ       atlétika (előselejtező tavaszi megrendezéssel)
1.      100 m
2.      800 m
3.      kislabdahajítás
4.      távolugrás

Dr. Medgyasszay László a „szűkebb szervezőcsapattal” tartott egyeztető megbeszélés után, (melynek keretében véglegesítették a sportágakat, a versenyfelhívásokat és -kiírásokat, a szervezési térségeket és az egyéb szervezési feltételeket) sajtótájékoztató keretében számolt be a Térségi Olimpiával kapcsolatos legfontosabb és legaktuálisabb tudnivalókról......

Medgyasszay László elmondta, mindenképpen szeretné, ha a Térségi Olimpia (a Kultúrával a Nyugat Kapujában Fesztivál mintájára) országos mozgalommá nőné ki magát.
Ponty Zita